VH ställs mot Boro

När man tänker på Boro så dyker genast Andreas Ericssons ansikte upp på näthinnan. Han personifierar hockeylaget och det känns som att backen har varit med i en evighet. Genom åren har han varit med om många hårda duster mot Vimmerby - och han tippar att det blir en ny sådan i kväll.

Ishockey2008-01-30 07:24

Vimmerby mot Boro går inte att jämställas med derbymatcherna mellan VH och Västervik - men det finns ändå en stark rivalitet mellan lagen.
Andreas Ericsson vet.
- Det har alltid varit tufft mellan oss, men jag tycker det är lite lugnare nu. Det var mycket mer hetsigt för sju-åtta år sedan. Särskilt när vi spelade i Vimmerby. Då var det mer tryck i hallen och mer publik.

Bra drag förr
Den storväxte "Hasse Jones-kopian" har haft en lång karriär i Boro.
- Jag spelade i juniorlaget under vår storhetstid när A-laget var nära att gå upp i elitserien. Med juniorlaget spelade vi på den högsta nivån i Sverige och mötte Frölunda och de andra topplagen. Det var ett jäkla drag på hockeyn då och det var ju faktiskt så att många spelare valde oss före HV 71 på den tiden.
När husföretaget Borohus kraschade så gick hockeylaget i Landsbro samma väg. Storstjärnor som Rolf Ridderwall, Jarmo Mäkitalo och Anders "Masken" Carlsson försvann. Kvar fanns juniorerna...
- Alla juniorer fick ju flytta upp i A-laget - och jag är väl ensam kvar nu, säger Andreas Ericsson inför den viktiga matchen mot Vimmerby.
En match som han oturligt missar.
- Jag fick en smäll på axeln och kan inte spela. Det känns inte alls bra. Troligtvis missar jag alla matcher som är kvar i grundserien. Förhoppningsvis är jag tillbaka och kan spela i playoff, om vi tar oss dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!