VH ställs mot NHL-meriterat nyförvärv

Det är fyra år sedan han spelade i Sverige och sex år sedan han spelade i Hockeyallsvenskan. Nye VIK-backen Andreas Englunds målsättning med tiden i VIK är tydlig: han är här för att vinna.

Andreas Englund har 33 matcher för Ottawa Senators på meritlistan. Så sent som i mars spelade han i NHL.

Andreas Englund har 33 matcher för Ottawa Senators på meritlistan. Så sent som i mars spelade han i NHL.

Foto: CHARLES LECLAIRE

Ishockey2020-09-23 11:30

Det senaste tillskottet in i VIK är ett meriterat sådant. Backbjässen från Nacka har, förutom ett JVM som lagkapten, över 200 AHL-kamper och 33 NHL-matcher för kanadensiska storklubben Ottawa Senators, den senaste i mars. Nu är han i VIK för att få fart på säsongen.

– Det ska bli jäkligt kul att få spela match igen och få komma igång ordentligt, säger han efter tisdagens träning.

Debuten i VIK-tröjan sker alltså i träningsmatchen mot rivalen Vimmerby. Kontraktet parterna emellan sträcker sig fram till och med den 15 november.

– Jag är här för att vinna matcher, det är det ishockey handlar om. Jag ska göra allt jag kan för att laget ska lyckas.

Englund beskriver sig som en stor och stark back men han vill också bidra i offensiven. Och trots bara ett par pass med sin nya klubb är han beredd att ge sig in i hetluften på onsdagskvällen.

– Det har ju inte funnits så mycket annat att göra i sommar än att träna, så jag är verkligen redo. Jag har kunnat träna på bra.

På tisdagens träning saknades armskadade Simon Krekula – men också målvakten Zackarias Skog. Mattias Karlin gav följande rapport om målvakten efter träningen.

– Vi pratar dagar, snarare än veckor. Vi hoppas att det inte är något allvarligt.

Han ersattes under träningen av målvaktstränaren Gabriel Remelin som fick snöra på sig skydden. Mot Vimmerby kommer kassen att vaktas av Daniel Marmenlind.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!