Lindgren om framtiden: "Helt öppet"

Stanna i VH? Eller ta chansen i Hockeyallsvenskan? Det är frågan för Oskar Lindgren efter sin rekordsäsong. "Jag trivs väldigt bra i Vimmerby, men samtidigt vill jag spela så högt upp som möjligt", säger han.

Oskar Lindgren har varit en av Vimmerby Hockeys klart bästa spelare den här säsongen.

Oskar Lindgren har varit en av Vimmerby Hockeys klart bästa spelare den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-30 17:00

Sporten når Oskar Lindgren samma dag som kvalserien till Hockeyallsvenskan drar igång. Det sitter fortfarande kvar som en tagg i hjärtat på backen att VH inte fick chansen att spela där.

– Den värsta besvikelsen över förlusten i den avgörande matchen mot Nybro har lagt sig. Det kommer ändå kännas surt en lång tid framöver att vi inte fick chansen att gå hela vägen, säger Lindgren som ändå kan trösta sig med att han själv gjort en rekordsäsong.

Backen var Vimmerby Hockeys genomgående bästa spelare under säsongen och visade dessutom upp en helt ny sida som målgörare och poängmakare. Totalt landade han på 12 mål och 18 assist på 41 matcher.

– Jag har fått mycket förtroende och tagit för mig när vi spelat ett spel med aktiva backar. Därför har det blivit fler mål och assist av mig än tidigare.

Oskars Lindgrens framfart på isen kan knappast ha gått klubbar högre upp i seriesystemet förbi. Nu är frågan om den blivande 26-åringen är redo för spel i Hockeyallsvenskan igen eller om han blir kvar i VH.

– Det är helt öppet än så länge. Det är klart att jag vill spela på en så hög nivå som möjligt. Samtidigt trivs jag väldigt bra med hockeyn och livet i Vimmerby i stort. Jag väntar och ser om det kommer några erbjudanden att ta ställning till.

Hur länge blir du kvar i Vimmerby?

– Jag börjar jobba heltid nästa vecka och ska göra det fram till juli. Sedan får vi se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!