VH stod upp bra mot IK Oskarshamn

Förlust i genrepet mot allsvenska IK Oskarshamn med 2-1, men trots det tar nog Vimmerby Hockey med sig en hel del positivt från den halvgriniga matchen. Inte minst ett stabilt försvarsspel, enkla lösningar och bra målvaktsspel.

Johan Kallio gjorde en stark insats i Vimmerbys kasse mot IK Oskarshamn.

Ishockey2017-09-13 19:14

På söndag inleder Vimmerby Hockey division ett-säsongen med bortamatch mot Tyringe.
Ikväll genrepade laget mot allsvenska IK Oskarshamn, och visade upp en helt annan inställning än man gjort de senaste träningsmatcherna - framför allt spelade man enklare och smartare.

0-0 efter den första perioden var ändå smickrande siffror för Vimmerby Hockey, som hade svårt med IK Oskarshamns tempo. En storspelande Johan Kallio i VH-kassen räddade laget.
VH saknade dock inte helt chanser, men närmare än ett missat friläge kom man inte.

I den andra perioden hettade matchen till ordentligt. Intensiteten ökade och det fysiska spelet var allt som oftast på gränsen – och ibland över den.
Gästernas ledningsmål kom precis efter att man klarat av ett numerärt underläge och VH bjudit på ytterst generöst försvarsspel i egen zon.
Strax därefter fick Vimmerby chansen att spela i numerärt överläge i fyra minuter, varav de sista två i spel fem mot tre – två minuter som dock kan ha varit VH:s sämsta under den här säsongen.

Vimmerby fick en smakstart på den tredje perioden. Efter dryga minuten kvitterade Fredrik Asplund Oskarshamns ledning. Kanske inte helt rättvist och dessutom ett oerhört märkligt mål som studsade in i en båge från bakom målet.
IKO återtog ledningen bara fyra minuter senare och höll sedan detta tiden ut.
Närmast kvittering var Jesper Kokkonen som brände ett friläge med fem minuter kvar av matchen.
Oskarshamns seger var dock fullt rättvis sett över 60 minuter.

Vimmerby HC-IK Oskarshamn 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
Målen:
 0-1 (23.48) Marcus Björk u.a, 1-1 (41.34) Fredrik Asplund u.a, 1-2 (05.22). Manuel Ågren (Filip Engsund, Kevin Marshall),
Skott: 22-30 (5-13, 10-11, 7-9)
Utvisningar, VH: 6x2min. IKO: 6x2 min.