VH straffat inför 3 122

Vimmerby Hockey svarade för en stark insats då man i eftermidag fick med sig en poäng i det svåra bortamötet mot Troja/Ljungby.

Ishockey2015-10-24 17:03

Den historiska matchen, den första i nya Ljungby Arena, hade två ansikten. Hemmadominans i de två första perioderna (mycket tack vare fem utvisningar som Vimmerby drog på sig).

I den tredje perioden visade VH massor med moral och kvitterade Trojas ledning två gånger. Jesper Kokkonen och Hempus Harlestam målskyttar. Inte alls orättvist
Förlängningen slutade mållös. I straffläggningen brände VH samtliga sina tre straffar, medan David Laudius satte sin och avgjorde för hemmalaget.

- Jag kan inte vara missnöjd, utan vi kan åka härifrån med huvudet högt. Vi är en trupp under utveckling, kommenterar VH-tränaren Daniel Eriksson.
I och med den poäng Vimmerby tog är laget nu uppe på Allettanplats i HockeyEttan södra.

Troja/Ljungby-Vimmerby Hockey 3-2 (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Andra perioden: 1-0 (34.34) Daniel Karlsson (Hampus Andreen, Mattias Åkesson).
Tredje perioden: 1-1 (49.57) Jesper Kokkonen (Henrik Olsén), 2-1 (51.24) Tobias Törnkvist (David Laudius, Jonas Pontusson), 2-2 (52.40) Hampus Harlestam (Henrik Olsén).
Utvisningar, Troja: 2x2 min. Vimmerby: 5x2 min.
Skott: 24-17
Publik: 3122.