Sköna poäng in på kontot i jakten på playoff

Ett självförtroende i botten? Nja, det såg vi inget av. Vimmerby hämtade sig snabbt efter fredagens smäll mot Nybro (1–6). Nu vann laget stort borta mot topplaget Dalen (3–7). "Bra genomförd match", sa Staffan Lundh.

Todd Winder gjorde ett av målen för Vimmerby.

Ishockey2022-02-13 18:21

Ett sargat Vimmerby med flera ordinarie backar borta stod för en stark insats mot Dalen. Ett Dalen som VH haft svårt för i de senaste mötena, som båda slutat med klara triumfer för laget från Norrahammar.

Nu var det annat.

Suveräne backen Måns Krämer visade vägen när han pricksköt 0–1 efter sex minuter. Det fick fart på VH, som hade mycket energi i sitt spel. Todd Winder fyllde sedan på med matchens andra mål efter fint kombinationsspel med Jakob Karlsson.

VH var också nära 0–3 innan Karl Smedberg reducerade till 1–2 i samband med en utvisning för Vimmerby.

Mittperioden bjöd på ett böljande spel – och ett mål. Ludvig Vännström tryckte in en retur till 1–3.

Skulle VH stå emot tabelltrean i sista och fixa tre superviktiga poäng?

Jo, definitivt. Och mer än så.

Anton Carlssons tidiga mål till 1–4 var viktigt. När sedan Niki Koskinen kort därefter fyllde på till 1–5. Det kunde inte Dalen hämta sig ifrån, trots att de reducerade två gånger.

Till slut blev det 3–7.

– Jag är mycket nöjd, sa tränare Lundh.

Dalen-VH: 3-7

Första perioden: 0–1 (06.16) Måns Krämer (Tatu Kokkola, Philip Elgestål), 0–2 (10.28) Todd Winder (Jakob Karlsson, Måns Krämer), 1–2 (15.34) Karl Smedberg (Adam Hirsch, Jesper Thörnberg).

Andra perioden: 1–3 (36.33) Ludvig Vännström (Tim Lindfors, Pelle Ström), spel 5/4.

Tredje perioden: 1–4 (42.47) Anton Carlsson (Adam Lindblad, Jakob Karlsson), 1–5 (44.26) Niki Koskinen (Ludvig Vännström), spel 5/4, 2–5 (49.13) Oscar Josefsson (Erik Thowalls), 3–5 (56.29) Jesper Thörnberg (Emil Larsson), spel 5/4, 3–6 (57.46) Jakob Karlsson, 3–7,  (59.49) Anton Carlsson (Niki Koskinen), spel 5/4.