VH tappade mot Kristianstad

Efter den första perioden i den tuffa bortamatchen mot Kristianstad hade Vimmerby Hockey skaffat sig en 3-1-ledning - trots mardrömsstart. Dock skulle division ett-giganten resa sig och vann med 6-3.

Ishockey2017-09-30 15:05

Mardrömsstarten innebar 1-0 till KIK redan efter 47 sekunder. Men VH gav svar på tal. Inom loppet av 38 sekunder hade Markus Modigs och Robin Höglund vänt på steken med varsitt mål. Modigs satte sitt andra för matchen och sjätte (!) för säsongen när han efter 10:16 satte 3-1.

Men KIK, som gått starkt i inledningen, skulle komma tillbaka. Daniel Andersson och Johan Skinnars såg till att det var helt jämnt inför den avslutande perioden.

I en jämn match var det hemmalaget som lade beslag på poängen. Simon Norberg gjorde för andra gången i matchen mål i periodens första minut när han satte 4-3 redan efter 48 sekunder.

VH hade svårt att skapa heta chanser och när 5-3 kom med drygt sex minuter kvar var läget dystert. Man kom aldrig närmare, heller. Mikael Johansson fastställde slutresultatet fram till 6-3 när VH lyft ut Stålberg för en extra utespelare.

Kristianstad IK-Vimmerby Hockey 6-3

Första perioden: 1-0 (00:47) Simon Norberg (Christoffer Lindholm, Fredrik Lindblom), 1-1 (02:49) Markus Modigs (Jakob Karlsson) spel 5 mot 4, 1-2 (03:27) Robin Höglund (Jesper Kokkonen, Hampus Harlestam), 1-3 (10:16) Markus Modigs (Robin Höglund) spel 5 mot 4

Andra perioden: 2-3 (03:12) Daniel Andersson (Viktor Holmkvist, Rasmus T Andersson), 3-3 (07:39) Johan Skinnars (Acke Ringström, Fredrik Hansson)

Tredje perioden: 4-3 (00:48) Simon Norberg (Fredrik Hansson, Måns Hansson), 5-3 (13:19) Marcus Sirén (Niklas Lindmark, Johan Skinnars), 6-3 (18:52) Mikael Johansson (Niklas Lindmark) mål i tom bur.

Skott: 30-18 (9-7, 9-5, 12-6)

Utvisningar: KIK 5x2 min, VH 4x2  min.