VH tappade tvåmålsledning i tredje perioden

Vimmerby Hockey hade i eftermiddag serieledande Södertälje i brygga. Men efter 4-2-ledning efter den andra perioden föll man ihop totalt i den tredje, förlorade den med 0-4 och matchen med 4-6.

Ishockey2016-01-06 17:10

Under de sju-åtta första minuterna av matchen bjöd Vimmerby Hockey på säsongens bästa hockey. Tempo, rörlighet och effektivitet. Man cementerade gästerna i sin egen zon och 2-0 efter 4 minuter hade sedan faktiskt kunnat vara 4-0 efter sju minuter. För utöver Oscar Bergkvists och Joonas Koskinens båda mål hade VH också ett skott i stolpen och ett friläge.

I mitten av den första perioden vände SSK matchbilden, vilken höll i sig resten av matchen. Laget ägde mycket puck, satte VH under starkt tryck och skapade en del chanser. Samtidigt var Vimmerby starkt i defensiven. Laget låg rätt i positionerna, höll motståndarna utanför sig och täckte skott förtjänstfullt.

Om 2-1 efter den första perioden var hyfsat rättvisande siffror, så var väl i ärlighetens namn 4-2 efter den andra perioder siffror i överkant. Dagens VH-spelare, Oscar Bergkvist (två mål och två målgivande passningar) gjorde 3-1 i inledningen av den tredje perioden, men sedan handlade det i stort sett bara om laget med det klassiska S:et på bröstet.
Efter en lång SSK-press kom också 3-2. Visserligen gjorde VH 4-2 efter ett sagolikt bra byte, där man naglade sig fast i zon och Jesper Kokkonen lirkade in pucken, men tvåmålsledning för VH efter två perioder var bra utdelning sett till spelet.

Den tredje perioden var bara dryga minuten gammal när SSK:s jakt på reducering gav frukt. Och för andra gången blev det mål i numerärt överläge, en spelform där SSK är starkt. Därför var det ingen skräll att även kvitteringen kom då gästerna var en man mer. I sammanhanget bör väl sägas att VH-spelarna och ledarna inte direkt var helnöjda med domare Gustafssons utvisningsbeslut som föregick samtliga dessa tre pp-mål för Södertälje. Och visst, ett par av dem kändes billiga, men också lika onödiga, då det var i situationer i mitt- och anfallszon som man drog på sig dem.

SSK:s kvitteringspuck kom då halva den sista perioden var spelad. Momentum för gästerna och bara tre minuter senare var vändningen fullbordad, då Johan Lorraine satte sitt andra mål för dagen. 4-5 och rullgardinen ner för Vimmerby Hockey.
Bäst kvitteringsläge för VH hade Jesper Kokkonen då han kom fri från kanten med fem minuter kvar att spela. Hans handledsskott gick dock utanför.

Redan med två minuter kvar att spela plockade Vimmerby ut målvakten Linus Lundin - när man dessutom inte hade pucken under kontroll. Fem sekunder senare pricksköt Johan Skinnars in 4-6 i tom kasse.

Sett över 60 minuter var Södertäljes seger inte något att säga om. Bäst i VH Jim Nordh och Oscar Bergkvist.