VH tar emot favorittippade Troja/Ljungby

Vimmerby Hockey har kommit upp på fötterna igen och vunnit två raka matcher. Nu lägger de i ytterligare en växel och ska försöka rå på serietvåan.

Phil Horsky menar att Troja är seriens bästa lag, men att hans VH ändå ska vinna mot dem på hemmaplan.

Phil Horsky menar att Troja är seriens bästa lag, men att hans VH ändå ska vinna mot dem på hemmaplan.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-10-20 18:00

 – Troja/Ljungby har satsat mycket och har bästa laget i serien. De måste i princip vinna serien, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky. 

 – Det är ett kompakt lag med bra fart och stora backar. De är starka, men vi har hittat några svagheter som vi kan utnyttja för att slå dem. Vi behöver inte gömma oss. 

Horsky konstaterar att Troja/Ljungby är ett tufft motstånd, men använder det inte som någon ursäkt att sikta på annat än seger. 

 – Vi ser detta som en game seven, som en avgörande final, om vi verkligen vill uppåt i tabellen. Och det vill vi. Då gäller det att vi slår alla lag hemma. 

I förra matchen vann VH med 3-0 mot Mörrum efter en stabil insats. Men nu lär det krävas mer när Troja kommer på besök. 

 – Vi ska fortsätta på samma sätt som vi spelade mot Mörrum, men bättre. Vi har tränat bra under veckan och jag har gett mycket information till spelarna. Jag vet att det kommer se bättre ut imorgon. 

För att det ska kunna se bättre ut, och bli seger, finns det ett nyckelord. Disciplin. 

 – Vi måste vara disciplinerade i allt, säger Phil Horsky. 

 – Alla måste göra det de ska. Följa spelidén, hålla oss borta från utvisningsbåset, förbereda oss på bästa sätt för att vinna. Göra det skitjobb som krävs.

VH kommer ställa upp på samma sätt som mot Mörrum. 

Målvakt: Tomas Rydén 

Backpar: ,Linus Ljung-Edwin Johansson, Christoffer Rasch-Herman Johansson, Oskar Carlsson-Pelle Ström, Adam Lindblad. 

Forwards: Oscar Gustavsson-Anton Carlsson-Max Popovic, Roman Semjonovs-Mathias Wigley-Niklas Salo, Oliver Kempainen-Tobias Fridh-Jonatan Augustsson, Henrik Eriksson-Jakob Karlsson-Jesper Bärgård. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!