VH till ettan

Ett par minuter innan slutsignalen var det korken ur på champagneflaskorna i båset. Klacken Ultras skanderade "VH, VH, VH" - och tårarna var nog inte långt borta för Vimmerbys tränare. Peter Gustavsson såg rörd ut efter 5-1-segern och sa: - Skitkul, jag har varit med i så många år och att nu äntligen ta steget upp i ettan känns otroligt bra.

Ettan nästa. Vimmerby Hockey firade avancemanget till division ett med seger 5-1 mot Grums borta.

Ettan nästa. Vimmerby Hockey firade avancemanget till division ett med seger 5-1 mot Grums borta.

Foto:

Ishockey2011-03-28 06:08


När slutsignalen ljöd utbröt rena karnevalstämningen på isen. VH-spelarna flög ut ur båset och kramade om varandra medan VH-Ultras sjöng och skrålade för allt vad de var värda. Det var euforiska känslor. Tränaren Anders Spaak stod ensam kvar i båset och tittade när fansen och spelarna tillsammans sjöng ramsor för full hals.
- Låt dom njuta, sa han med glansiga ögon. Det är underbart att ha såna här supporters, sa Spaak.
Vad betyder dom?
- Mer än vad många tror. De ger oss, både spelare och ledare, energi. De är delaktiga till det här.
På frågan om när han förstod att Vimmerby skulle kunna vara med att på allvar kunna fightas om en plats till division ett kom svaret blixtsnabbt:
- Jag såg redan efter tio minuter på den första isträningen 23 augusti att det här skulle bli bra. Jag såg ju direkt vilka kvaliteter som fanns hos de här grabbarna.

"Bara att gratulera"
Egentligen säkrades avancemanget redan i onsdags, då Karlskoga krossades med 12-0. Alla visste att Grums uppdrag var omöjligt, ett "mission impossible". Värmlänningarna var tvungna att besegra VH med tio måls marginal för att passera Vimmerby i kvaltabellen. Omöjligt, naturligtvis.
- Vi sa alla fall till varandra innan matchen att vi skulle försöka ge det en chans, säger spelaren Anders Dahlström där han satt ensam kvar i Grumsbåset, medan han tittade på den vilda glädjen hos VH-spelarna och fansen.
Han har varit med de fem senaste åren i klubben - de fyra senaste har alla slutat med att de blivit utslagna i kvalet:
- Det känns surt, men det är bara att gratulera Vimmerby. Det är ett bra lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!