VH till kvartsfinal – Winder frälste laget med fyra mål

Vimmerby Hockey hade chansen att säkra en plats i kvartsfinal hemma mot Mörrum. Det gjorde man. Todd Winder blev återigen stor matchhjälte för VH med alla fyra (!) mål när laget vann med 4–3.

Tufft, jämnt och prestigefyllt. Vimmerby och Mörrum bjöd på en fysisk match.

Ishockey2021-04-02 18:30

Mörrum var tvingade att kliva fram och gå ut stenhårt – och som man gjorde det. Vimmerby hade svårt att hitta rätt i sitt spel, medan gästerna pumpade på. I den 11:e minuten kom matchens första powerplay för Mörrum och man spräckte nollan direkt. Khalid Ibrahim hittade med en perfekt passning in till Jesper Hultberg, som styrde in ledningsmålet.

undefined
Mörrum firar sitt ledningsmål i den första perioden.

Faktum är att den resterande delen av matchens 20 första minuter också var Mörrums. 0–1 i paus var därför fullt rättvist.

VH:s dittills bästa läge i matchen kom nio minuter in i den andra perioden, i powerplay. Jakob Karlsson sökte sig inåt från sin position bakom målet och försökte snurra bort målvakten Didrik Jansson. Han räddade, och räddade även den farliga returen som Mattias Wigley fiskade upp.

Det väckte hemmalaget, som åtminstone började komma upp i nivå i den fysiska kampen mot Mörrum. Den gången blev det inget mål i PP, men i nästa...då smällde det. Johan Schreiber till Ludvig Vännström, som hittade Todd Winder. Kanadensaren gjorde inga misstag utan drog in 1–1 i nättaket. Winder var för övrigt matchens enda målskytt i den första matchen mellan lagen, i tisdags, och har den senaste tiden utvecklats till en speciell målskytt för laget.

undefined
Todd Winder har precis utjämnat för VH i powerplay.

1–1 inför den tredje perioden och frågan var vilka som vågade och ville mest...

Till en början såg det ut som att båda lagen gick "all in" för ett ledningsmål framåt. Mörrums press mattades av när man drog på sin en utvisning fem minuter in i perioden. Nytt powerplay för Vimmerby alltså – och nytt mål. Schreiber till...? Så klart. "Den specielle målskytten" Todd Winder dök upp på rätt plats vid rätt tidpunkt igen, och skickade in sitt och VH:s andra mål i matchen.

Khalid Ibrahim i Mörrum ville inte vara sämre. I den 52:a minuten tog han pucken, avancerade och hittade det närmsta krysset med ett fint dragskott. 2–2 och helt öppet igen. Men det dröjde drygt en minut innan gästerna slog till igen och tog ledningen. Jesper Hultberg var siste bortaspelare på pucken och noterades för sitt andra mål för kvällen.

Var det segermålet som innebar att Mörrum tvingade fram en tredje och avgörande match imorgon (lördag)? Nej.

För med mindre än fem minuter kvar att spela dök han upp igen. Ni gissade rätt... Todd Winder fick läget mitt framför mål, prickade in sitt hattrick och kvitterade till 3–3. Målet var det sista under ordinarie tid och en spännande förlängning (spel 5 mot 5, inga straffar) väntade.

Och vem om inte Winder dök upp igen drygt en minut in i förlängningen? Påpassligt och rappt petade han in 4–3 och skickade VH till kvartsfinal. Det innebär också att han gjorde alla fem mål för VH i den här matchserien.

VH–Mörrum 4–3

Första perioden: 0–1 (12:11) Jesper Hultberg (Khalid Ibrahim).

Andra perioden: 1–1 (35:35) Todd Winder (Ludvig Vännström, Johan Schreiber).

Tredje perioden: 2–1 (46:44) Todd Winder (Johan Schreiber), 2–2 (51:10) Khalid Ibrahim (Jesper Hultberg), 2–3 (52:32) Jesper Hultberg, 3–3 (55:44) Todd Winder (Sebastian Vidmar).

Förlängning: 4–3 (61:21) Todd Winder (Ludvig Vännström, Sebastian Vidmar).