VH återtog serieledningen: "Fick bra utdelning"

Elias Lindgren var tillbaka efter en avstängning och gjorde ett viktigt mål för VH.
Elias Lindgren var tillbaka efter en avstängning och gjorde ett viktigt mål för VH.

Det var inget snack. Vimmerby Hockeys 4–2-seger mot Mariestad var klart rättvis. Något som VH-tränaren Hampus Sylvegård skriver under på. "Det är en väl genomförd bortamatch", säger han strax efter slutsignal.

Ishockey 11 februari 2024 19:28

Mariestad hittade nätmaskorna först. I powerplay sköt Ludwig Wirstén in 1–0 bakom Robin Christoffersson som var täckt av store forwarden Simon Ericsson. 

VH jobbade sig därefter snabbt in i matchen och blev spelförande ända fram till slutsignalen. Elias Lindgren var tillbaka efter avstängning och satte distinkt dit 1–1 efter cirka tolv minuter, resultatet stod sig till pausvila.

VH drog inte ned på takten i andra, snarare tvärtom. William Alftberg förvaltade sin egen retur och gav VH ledningen sex minuter in. En "långboll" i djupet gjorde dock så att Mariestad kvitterade efter 29:02, då Oscar Tellström vann en skridskoduell och gjorde 2–2.

Resultatet stod sig till början av tredje perioden då Eddie Levin satte dit en puck mellan benen på hemma-keepern efter slarvigt agerande i egen zon av Mariestad. I slutet chansade Mariestad genom att plocka ut målvakten, då satte Carl Sjöberg spiken i kistan genom att göra 4–2 i öppen kasse.

– Det är en väl genomförd bortamatch, de kommer ut hyfsat hårt. Vi hade inte problem, men de satte hård press och vi fick spela en del i egen zon. Vi växer efter deras första mål och sen är första våran, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård och fortsätter:

– Andra perioden är också vår och vi skapar långa anfall. Vi hittar vägar, men i de avgörande situationerna går pucken utanför, istället chippar de ut pucken och sätter 2–2. Men tredje är bra sen, där vi får ett tidigt resultat att spela på vilket vi gör väldigt bra.

undefined
Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård var nöjd med bortamatchen mot Mariestad.

Känslan var att Mariestad försökte stoppa er genom fysiskt och småfult spel, men ni hanterar det bra.

– Så är det. De går hårt och vill spela fysiskt. Men genom att flytta på fötterna och pucken klarade vi av det på ett bra sätt. 

Hampus Sylvegård gick "back to basic" i kedjorna, till så som det var för ett antal matcher sedan. Bland annat spelade Anton Carlsson, Jakob Karlsson och Eddie Levin tillsammans i förstakedjan igen och Christoffer Törngren, Jakob Heljemo och Carl Sjöberg i andra. 

– Vi kände att det fanns mer att ta av från vissa spelare och trodde att detta var den bästa lösningen. Jag tycker vi fick bra utdelning av det i både offensiv och defensiv riktning.

VH hade faktiskt kunnat göra ett par mål till i matchen. Trots att spelet i numerärt överläge inte resulterat i mål på väldigt länge var det väldigt bra fart på grejerna i powerplay.

– Klart att det går ut på att göra mål i powerplay, men jag tycker ändå att det är hyfsat bra och vi skapar målchanser men lyckas inte förvalta dem. Det är ett litet spöke för oss, men jag hade varit mer förbannad om vi inte hade skapat någonting. Det är det lilla extra som saknas.

Trots spelövertaget hade matchen kunnat tagit en annan vändning. Med mindre än åtta minuter kvar drog VH på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. Ställningen var då 3–2 till VH, och i efterföljande powerplay till Mariestad tog pucken i stolpen.

– Den var tveksam, men vi har full respekt för beslutet. Det var tufft att få den, och de har direktskott i stolpen, men vi reder ut det bra.

Efter Oskar Lindgrens försäljning är Oskar Humble tillbaka i VH. Han fick göra ett antal byten och fick beröm av Sylvegård.

– Jag vill ge beröm till Humble. Första bytet täcker han skott och han fick väl en lårkaka det första han gjorde. Han gjorde det bra och gav ett bra första intryck.

VH är genom segern tillbaka i serieledning.

Mariestad-VH: 2–4

Första perioden: 1–0 (05:28) Ludwig Wistén, powerplay, 1–1 (12:11) Elias Lindgren (William Alftberg, Anton Carlsson).

Andra perioden: 1–2 (26:04) William Alftberg (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), 2–2 (29:02) Oscar Tillström.

Tredje perioden: 2–3 (40:51) Eddie Levin (Jakob Heljemo, Christoffer Törngren), 2–4 (57:38) Carl Sjöberg (Jakob Heljemo, Christoffer Törngren), i tom bur.

Skottstatistik: 22–33

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa