VH tillbaka i vinnarspåret

Efter tre raka förluster tog Vimmerby Hockey en skön seger borta mot Kumla med stabila 4-2. - Vi gör en väldigt bra bortamatch och vinner rättvist, säger tränaren Anders Spaak.

Jim Nordh gjorde 0-1 och 1-3 när VH tog en viktig seger borta mot Kumla. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2012-10-01 06:27

VH skaffade sig ett viktigt övertag i matchen i mitten av den första perioden, när laget på drygt 30 sekunder gick fram till 2-0.
VH spelade då ett fem mot tre-powerplay som utnyttjades till fullo. Först gjorde Jim Nordh 1-0 och med en man mer på isen kunde även Robin Ekström utöka till 2-0.
- Det kändes stabilt i första perioden och vi har fler lägen, liksom genom hela matchen. Vi gjorde det bra och jag tycker aldrig att Kumla riktigt hotade oss, menar Anders Spaak.

Nordh tvåmålsskytt
Vimmerby höll hela tiden avståndet till sin motståndare, som i mittperioden när Kumla reducerade till 2-1. Lika snabbt kom dock 3-1 för VH, när Jim Nordh gjorde sitt andra mål i matchen och VH tog med sig 3-1 in i slutperioden. Björn Jonasson utökade tidigt till 4-1 och avgjorde då matchen.
Kumla reducerade visserligen ännu en gång till 4-2, men närmre kom inte laget och VH tog säsongens andra seger.
- Vi var klart bättre än Kumla i matchen och framförallt var vi väldigt rejäla i defensiven hela matchen, men även offensiven fungerade bra. Det känns skönt att vi kan gå ut och göra de sakerna vi pratat om på förhand på ett väldigt bra sätt, säger Spaak.