VH tillbaka på vinnarspåret igen

Spelet fanns inte riktigt där till en början, men segern blev odiskutabel ändå till slut. Vimmerbys ryck i mittperioden blev avgörande borta mot Halmstad. VH vann med 6–1. Nu gick laget upp i serieledning igen.

Vimmerby Hockey mötte Halmstad borta. Todd Winder avslutade målskyttet med sitt 6-1-mål.

Ishockey2021-11-21 19:20

Vimmerby gick annars inte riktigt att känna igen i den första perioden, särskilt inte i de inledande tio minuterna. Laget var trubbigt och spelade alldeles för svårt. Det var mycket slarv i passningsspelet mot ett Allettan-jagande Halmstad.

Men, visst. VH skapade ändå ett par vassa chanser, inte minst då de gulsvarta fick en straff. Den räddades dock snyggt av Halmstads målvakt Hampus Nivalainen när Todd Winder fick möjlighet. Men rättvist slutade en trist period mållös.

Mittperioden blev något helt annat. Ett effektivt Vimmerby gick fram till 3–0, där första målet kom i spel fyra mot fem. Philip Elgestål avslutade snyggt i friläge. Noah Andersson satte sedan sitt första mål för VH fram till 2–0 efter fin framspelning av Jakob Karlsson. Trean kom bara två minuter senare genom Pierre Gustavsson, vackert frispelad av Lucas Jidenius.

När sedan Vimmerbys målkung Lucas Jidenius tryckte upp 4–0 knappt halvvägs in i den sista perioden var det också den definitiva spiken. Till slut blev det 6–1, där femman också kom i spel 4 mot 5.

Vimmerby leder nu serien, tre poäng före Kalmar och Karlskrona. Kalmar föll mycket överraskande hemma mot jumbon Hanhals.

Halmstad-Vimmerby: 1–6

Andra perioden: 0–1 (25.47) Philip Elgestål (Jakob Karlsson), spel 4/5, 0–2 (34.47) Noah Andersson (Jakob Karlsson, Christian Lindberg), 0–3 (36.27) Pierre Gustavsson (Lucas Jidenius, Christian Lindberg).

Tredje perioden: 0–4 (48,36) Lucas Jidenius (Todd Winder), 1–4 (52.21) Hampus Johansson, 1–5 (54.10) Ludvig Vännström (Pierre Gustavsson), spel 4/5, 1–6 (59.34) Todd Winder (Ludvig Vännström, Tatu Kokkola), spel 5/4.

Skott: 36-24.