VH tog revansch i Sunne

Vimmerby var nere för räkning efter att laget förlorat hemmamatchen mot Sunne. I bortamatchen mot samma lag reste man sig och vann (0-4). Nu är läget ljust inför fortsättningen. - En av de bättre bortamatcherna i år, säger VH:s assisterande tränare Nicklas Oskarsson.

Ishockey2011-03-21 07:31

VH tog kommandot i första perioden. Man tog också ledningen, synnerligen välförtjänt så långt, målskytt var Robin Ekström. Det målet blev första periodens enda. Trots att Sunne fick mängder av lägen i powerplay.
- Vi gick ut och satte gasen i botten från början. Det var lite samma scenario som sist, dom blev trötta, säger Oskarsson.

Ekströms andra
I andra perioden fortsatte Vimmerby, och framförallt dess förstafemma, att briljera. Först gjorde Joacim Hedblad tvåan. Sen var det återigen dags för Robin Ekström att notera sig i målprotokollet. Därmed var ställningen 0-3 efter två spelade perioder.
Ett tröttkört Sunne var aldrig nära att störa VH. I sista perioden spelade Vimmerby på resultatet. När tre minuter återstod avgjorde man definitivt när Johan Jönsson fastställde slutresultatet till 0-4.
- Vi följde vår gameplan perfekt matchen igenom. Vi skulle skjuta mycket, gå på kassen och täppa till i mittzonen. Det var klockrent rakt igenom, säger Oskarsson nöjt