VH tog stort steg mot slutspel och bröt trenden

Vimmerby Hockey lyckades besegra sin mardrömsmotståndare Karlskrona. 2–1 segern borta innebär även att laget i praktiken är klara för hockeyettans slutspel.

VH-jubel efter William Dageryds 1-0-mål för Karlskrona.

Ishockey2022-03-02 21:00

Efter en avvaktande start från VH fick laget ett rejält lyft av sitt ledningsmål. William Dageryd stod för det efter åtta minuter. Sedan tog VH över spelet och ledde rättvist så långt.

I andra perioden öste VH på framåt och hade minst en handfull riktigt heta lägen. Mika Järvinen i KHK-målet stod emot och höll sitt lag kvar i matchen.

2–0 kom till slut i tredje perioden genom Tim Linfors. KHK höll dock spänningen vid liv med en reducering och var nära att kvittera på slutet.

VH höll undan och tog tre blytunga poäng. Det innebär att laget har sex poäng till godo och 19 plusmål upp på Hanviken. Därmed ska mycket till om de inte ska ta sig till slutspelet.

Här är spelarna som vi tyckte var bäst i VH mot Karlskrona:

3 Stjärnor: Anton Carlsson.

Kommentar: VH-profilen har visat storform på sistone och hans prestation i Blekinge var av bästa märke. Spelade fram till mål och hade ett par vassa lägen själv också.

2 Stjärnor: Robin Christoffersson.

Kommentar: VH:s försvarsspel har legat bakom många poäng på sistone. Mot KHK gick Robin Christoffersson in och gjorde ett par vassa räddningar som blev avgörande till slut.

1 Stjärna: Todd Winder.

Kommentar: Den finurlige kanadensaren är ett ständigt orosmoment för sina motståndare. Aviga dragningar varvas med vassa skott.

Målen:

Första perioden: 0–1 (8.11) William Dageryd (Anton Carlsson, Todd Winder).

Tredje perioden: 0–2 (42.27) Tim Lindfors (Ludvig Vännström, Philip Elgestål), 1–2 (48.13) Mikael Roslund.