Sur förlust i förlängning för VH: "En dålig känsla..."

VH reste sig både en, två och tre gånger om. Till slut var det ändå Nybro som fick sista ordet, i förlängningen. "Vi släpper in lite för enkla mål för att kunna vinna", säger tränaren Hampus Sylvegård efter 3–4 på hemmais.

Noah Schalin och Freddie Larsson blixtinkallades när VH fick ett par avbräck inför matchen mot Nybro.

Noah Schalin och Freddie Larsson blixtinkallades när VH fick ett par avbräck inför matchen mot Nybro.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-11-27 19:35

Nybro tog ledningen. Vimmerby kvitterade. Nybro återtog ledningen, VH hittade en ny kvittering.

Så pågick det under söndagens match i Vimmerby ishall. Det var som en boxningsmatch, där lagen turades om med att dela ut smällar. 

Att matchen gick till förlängning var inte helt orättvist. Men VH-tränaren Hampus Sylvegård medger att hans känsla inte var den bästa...

– Jag hade kanske en dålig känsla eftersom vi inte vunnit i en enda förlängning den här säsongen. Samtidigt avslutade vi de sista minuterna på ett bra sätt och kom in med energi. Tyvärr gör vi inte mål på vårt två mot ett-läge i förlängningen och istället kontrar Nybro in avgörandet, säger han.

Precis så var det. Eero Savilahti blev hjälte för Nybro, som tog med sig två pinnar hem. VH fick med sig en poäng – men hade mycket annat positivt att plocka med sig. Spelet satt betydligt bättre än tidigare och nu fick man också utdelning.

– Det är starkt av oss att komma ikapp tre gånger och det finns många positiva grejer att ta med sig från den här matchen. Mycket kan också bli bättre. Då tänker jag framför allt på den andra perioden, där vi är lite för slarviga i spelet med puck, menar Sylvegård och tillägger:

– Vi släpper in lite för enkla mål för att kunna vinna en sån här match mot Nybro.

VH saknade flera spelare inför matchen mot Nybro och agerade direkt. Backen Noah Schalin och forwarden Freddie Larsson, båda födda 2004, lånades in från Malmö Redhawks J20 och fick en hel del speltid för VH mot Nybro. Noterbart är att Schalin gjort nio SHL-matcher med Malmö i år.

– Det blev en kort och snabb process igår kväll (läs lördag). Vi fick lite sjukdomar och kände att vi behövde agera. Då kollade vi med Malmö. Deras J20 förlorade och försämrade sina chanser att sluta topp fem, så därför kunde de tänka sig att låna ut två spelare till den här matchen, förklarar Hampus Sylvegård.

Vad tyckte du om deras insatser?

– De försökte ta för sig och bidrog med energi. Båda gjorde ett bra jobb. Jag tycker att hela laget gör det bra och visar bra moral. Det finns inte så jättemycket att klaga på egentligen. Vi har nu fyra bra matcher i ryggen.

På de fyra senaste matcherna har VH plockat sju poäng. Om inte ett mirakel sker så kommer laget trots allt att få spela en fortsättningsserie när grundserien är över. 

Olle Söderlund, Oscar Gustafsson och Oskar Lindgren gjorde VH:s mål mot Nybro.

Nybro Vikings avgjorde matchen knappt två minuter in i förlängningen.
Nybro Vikings avgjorde matchen knappt två minuter in i förlängningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!