VH vann mot topplaget: "Starkt att komma tillbaka"

Tuffa Karlskrona? Knappast för VH. För andra gången den här säsongen besegrar VH serieledaren. Och på vilket sätt. Dramatiken pågick ända in på övertid. "Vi är intensiva och jobbar stenhårt", säger Hampus Sylvegård, tränare i VH, efter 3–2-segern.

VH besegrade Karlskrona för andra gången den här säsongen.

VH besegrade Karlskrona för andra gången den här säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-19 19:39

Det var en stundtals tillknäppt historia nere i Blekinge på söndagskvällen. Redan från matchens inledning syntes det att det var två duktiga ishockeylag med stor respekt för varandra. Matchen igenom var det en väldigt kontrollerad hockey, med få klara målchanser.

Eddie Levin inledde målskyttet drygt fjorton minuter in i matchen efter att fått in 1–0 i powerplay framför kassen. KHK kvitterade innan perioden var slut, också genom mål i numerärt överläge. 

Andra perioden slutade mållöst. Med kvarten kvar av matchen tog VH ledningen genom ett sylvasst skott i första krysset signerat Adam Petersson. KHK skulle dock kvittera igen – och övertid väntade. Men där drog VH det längsta strået i spel tre mot tre när matchvinnaren Hugo Olilla forcerade fram längs högerkanten och satte dit 3–2, 4:17 in på övertiden.

Strax efter slutsignal pratade vi med VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Hur sammanfattar du den här matchen?

– En väl genomförd bortamatch där vi följer vår "gameplan" på ett bra sätt. Vi är intensiva och jobbar stenhårt. Såklart svänger det lite och vi tappar ledningen två gånger. Då är det väldigt starkt att vi får med oss extrapinnen.

Det kändes som att det fanns en stor respekt mellan lagen?

– Jo, så är det. Det var mycket skott utifrån idag och det är bland annat så de gör sitt andra, när de plockar upp en retur och sätter dit den. Men återigen är det starkt att vi kommer tillbaka och vinner. De har ett stort momentum i slutet av matchen och då är det bra att vi kan kliva fram och avgöra trots det, konstaterar Sylvegård.

I och med segern är VH nu tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster.

– Jag tar med mig många positiva saker från matchen idag. Vi föll kanske ifrån lite senast mot Borås, förlusten innan mot Kristianstad är mest tillfälligheter. Men det vi kommer trycka på efter den här matchen är att vi är mer intensiva och tar många bra beslut i en match där vi behöver försvara mycket, säger Sylvegård och fortsätter: 

– Det är många spelare som bedömer situationerna bra idag, hela laget gör en stark insats. 

Jo, minst sagt. För det var en match där i princip samtliga VH-spelare kan känna sig tillfreds med vad de presterade. 

– Vi behöver den här bredden i laget och leveransen från alla som är dressade. Alla bidrar och "chippar in" idag, avslutar Sylvegård.

Hugo Ollila blev matchjälte för Vimmerby Hockey.
Hugo Ollila blev matchjälte för Vimmerby Hockey.
Karlskrona - VH: 2–3

Första perioden: 0–1 Eddie Levin (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5 mot 4, 1–1 Alexander Bergström, spel 5 mot 4.

Andra perioden: – 

Tredje perioden: 1–2 Adam Petersson (Gustav Karlsson, Erik Fernhall), 2–2 Philip Norberg Aspnäs.

Övertid: 2–3 Hugo Ollila (Gustav Karlsson, William Aftberg) 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!