VH-tränaren i dialog med flera klubbar: "Inte i mål"

Säsongen fick ett jobbigt slut. "Det var bittert och man drog täcket över huvudet ett par dagar", säger Vimmerbys assisterande tränare Philip Bertilsson. Var han hamnar nästa säsong vet han inte än. Ett tänkbart spår är juniorhockey igen.

Blir det tränare på juniornivå för Philip Bertilsson (tvåa från vänster högst upp) igen? Diskussioner förs i vart fall med klubbar.

Blir det tränare på juniornivå för Philip Bertilsson (tvåa från vänster högst upp) igen? Diskussioner förs i vart fall med klubbar.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2021-05-06 16:30

Efter en sejour i juniorlaget i Karlskrona var Philip Bertilsson tillbaka i sin hemmiljö Vimmerby inför den nyss avslutade säsongen. Åter hade han Phil Horsky som "mentor" i rollen som assisterande tränare. 

Nu kan vi lägga den säsongen till handlingarna och blicka framåt. 

Som för Philips vidkommande ter sig en aning oviss.

– Jag vet inte vad som händer i det här läget. Det förs diskussioner med ett antal andra klubbar.

På både seniornivå och juniornivå?

– Det är främst juniorlag som jag har pratat med, men vi är inte i mål. Jag känner att det kan vara rätt steg i min utveckling och har också erfarenhet av det. Jag vill gärna jobba med att utbilda spelare som har höga ambitioner, precis som jag har med min tränarkarriär. 

Är det något speciellt du tar med dig i din fortsatta tränarkarriär från säsongen som var?

– Såklart har det varit värdefullt att jobba med spelare på seniornivå som har ett driv och som vill framåt. Det tar jag med mig. Jämfört med juniorhockeyn är det mer strukturerat och ett mer konsekvent spel på seniorsidan. 

Med lite distans till förlusten mot Troja. Hur pass jobbigt var det?

– Bittert och fruktansvärt. Det var bara att dra täcket över huvudet där ett par dagar efteråt. Men det är som det alltid brukar vara i idrottens värld, små marginaler och liten skillnad mellan himmel och helvete.  

 Är Vimmerby Hockey fortfarande ett alternativ?

– För min del är inte Vimmerby helt ute ur bilden, men jag lyssnar och är lyhörd för allting, säger Philip och förtydligar att det är det här han vill göra. Han brinner för att vara hockeytränare. 

En del i det handlar om ständig förkovring. Philip berättar att han i månadsskiftet ska gå ännu en utbildning i Svenska Hockeyförbundets regi. Nästa år hägrar fortsättningen på elittränarutbildningen. 

Är du den yngsta som går den?

– Ja, det kan jag nog vara. Jag tror inte att det finns så många fler 23-åringar. Sedan är jag intresserad av all möjlig sorts av utbildning. Jag vill lära mig så mycket som möjligt och försöka ta till mig av andra hockeykulturer och deras metodik. 

Är det möjligt att det blir en återförening med Phil Horsky i någon ny klubb?

– Det vet jag inte. Vi tittar på varsitt håll just nu. För min del hoppas jag att det löser sig inom en snar framtid. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!