VH-tränaren inför premiären: "Då fick jag höja rösten"

Drygt 30 ispass och sju träningsmatcher senare. Nu ska Vimmerby Hockey börja spela om poäng igen. "Det är otroligt viktigt att få en bra start", konstaterar tränaren Phil Horsky.

VH tog en meriterande 4–3-seger i genrepet mot Västervik.

VH tog en meriterande 4–3-seger i genrepet mot Västervik.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-10-03 11:45

Precis som för alla andra ishockeylag så har det varit en lång väg fram mot seriepremiären för Vimmerby Hockey. Men den långa försäsongen har samtidigt gett lagets tränare, Phil Horsky, mer tid att sätta sin spelidé.

– Alla spelare är införstådda med vilka värdegrunder och vilken kultur vi har. Det är på grund av att vi har stommen kvar. Killarna har verkligen köpt mitt budskap, säger Horsky och fortsätter:

– Av våra 32 ispass så har vi haft kanske ett eller två pass där jag varit lite missnöjd. Då fick jag höja rösten. 

Det första testet i Hockeyettan blir Tyringe hemma på söndag.

Hur viktigt blir det att få en bra start på säsongen?

– Det är otroligt viktigt. Vi spelar fyra matcher inom loppet av en vecka och måste göra det bra hela tiden. Samtidigt har vi våra delmål och vi tänker inte så mycket på Allettan nu, utan vi tar dag för dag och match för match. Det måste man göra när serien är så tuff som den är. 

Truppmässigt ser det väldigt ljust ut för VH. Ingen spelare riskerar att missa matchen, enligt Horsky. Vem som ska vakta kassen är däremot inte bestämt än. Både Tomas Rydén och Gustav Bågenvik har visat fin form under försäsongen.

– Jag vill att båda ska vara redo och den som är i bäst form kommer att få spela. Vi går inte in med en tydlig etta men kommer heller inte dela 50/50 på det. 

* Vi direktrapporterar VH:s seriepremiär på söndag på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 16:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!