Nu får VH chans till revansch mot allsvenska laget

Det blev förlust med 2–3 i första träningsmatchen mot Västervik för Vimmerby Hockey. Nu laddar man om för nytt möte mot allsvenska motståndet på hemmais. "Alltid kul att få spela hemma", säger VH:s huvudtränare Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey spelar ny träningsmatch mot Västervik på torsdagen.

Vimmerby Hockey spelar ny träningsmatch mot Västervik på torsdagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-08-30 17:00

Hampus Sylvegård var nöjd över det han fick se senast VH spelade mot Västervik. Spelet i den andra perioden vill han se mer av i torsdagens träningsmatch när VIK gästar ishallen i Vimmerby. 

– Det var en bra första match för oss och ett bra första intryck. I den andra perioden tycker jag att vi för matchen på det sättet som vi vill. Det gäller att fortsätta bygga på det. Jag vill att vi ska tävla direkt från start och försöka vara det spelförande laget. Jag känner att vi tar de stegen framåt som vi vill, säger Hampus Sylvegård.

Hur känns det att få spela första hemmamatchen?

– Det är alltid kul att få spela hemma och vi vill vara starka där. Vi vill locka publiken med ett roligt spel men även vinna många matcher som är det viktigaste. Men det kommer bli kul framförallt för de nya grabbarna att få spela hemma. 

VH laddade under tisdagen med en internmatch där Anton Carlsson bjöd på ett "zorromål". För spelarna blev det en rolig kväll men Sylvegård är inget stort fan av de typer av matcher.

– Som tränare uppskattar man det inte jättemycket. Det blir lite mer mot jippo-hållet och jag vill mer se att de tar i och gör rätt saker. Det var svårt att njuta men klart man skrattade till någon gång. 

Du kan följa VH:s träningsmatch mot Västervik på torsdag genom vår liverapportering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!