VH-tränaren om valet: "Pressen är på dem direkt"

Vimmerby Hockey har gjort sitt val till åttondelsfinalen i Hockeyettans slutspel. Det blir minst två matcher mot Mörrums GoIS. "Vi känner dem väl, så det ska bli kul", säger tränaren Phil Horsky kort efter att valproceduren avslutats.

Vimmerby Hockey mot Mörrum. Det är vad som väntar i åttondelsfinalen.

Vimmerby Hockey mot Mörrum. Det är vad som väntar i åttondelsfinalen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-03-28 11:47

16 lag ska bli till åtta. När Hockeyettans åttondelsfinaler drar igång på tisdag finns det en hel del högintressanta möten att följa. Inte minst Vimmerby Hockey mot Mörrums GoIS.

VH-sportchefen Morgan Persson konstaterade i sändningen i samband med valen att det blir en tuff nöt att knäcka, men att det geografiskt gynnar hans lag. Tränaren Phil Horsky är inne på samma linje. 

– Vi rankade lagen inför och det är egentligen ingen stor skillnad på dem. Vi gick på den geografiska närheten, säger Horsky om att man på tisdag åker till Blekinge. 

Givetvis fanns det en del lag man absolut inte ville välja att möta, så som Troja/Ljungby.

– Vi hade räknat med att välja Mörrum eller Visby/Roma, berättar Horsky. 

Vad kan du säga om Mörrum som lag?

– Tufft lag. De har vilat ett tag, precis som vi, och har sin styrka i offensiven. Vi känner dem väl, så det ska bli kul. 

Ja, lagen har redan mötts fyra gånger den här säsongen. Två möten i grundserien och två möten i Allettan. VH har faktiskt plusstatistik på Blekingegänget, med tre vinster och en förlust. 

– Det blir en utmaning. Vi ska scouta dem och har mycket material på dem. Sen kommer det bli små marginaler som avgör, säger Horsky. 

Den första matchen spelas som tidigare nämnt på tisdag (30 mars) borta i Mörrum. Sedan väntar minst en match i Vimmerby, 2 april, och eventuellt en tredje och avgörande 3 april. Den spelas också i Vimmerby, i så fall.

– Visst är den första matchen viktig att vinna, men nästan ännu viktigare för Mörrum eftersom de spelar hemma. Pressen är på dem direkt. 

Alla åttondelsfinaler

Boden–Kalix

Nybro–Borlänge

Hudiksvall–Piteå

Dalen–Mariestad

Vimmerby–Mörrum

Forshaga–Visby/Roma

Teg–Troja/Ljungby

Huddinge–Östersund

* Lagen till vänster är rankade och inleder på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!