Tränaren öppnar för att låna in spelare: "Kan bli så"

Adam Lindblad är skadad. Nyförvärvet David Thomson är fortfarande inte spelklar. Då kan Vimmerby Hockey plocka in ett lån utifrån, inför derbyt mot Kalmar. "Så kan det eventuellt bli", säger tränaren Hampus Sylvegård.

Hampus Sylvegård, tränare i Vimmerby Hockey.

Hampus Sylvegård, tränare i Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-11-17 16:00

Efter en dyster svit på nio raka förluster, fick Vimmerby Hockey till slut smaka på segerns sötma igen. Då besegrade man topplaget Troja/Ljungby med 2–0 hemma i ishallen. Därefter har det varit spelledigt för laget, i över en vecka.

– Vi gav grabbarna lite ledigt efter den matchen, så att de kunde åka hem och ladda batterierna. Självklart var det skönare att kunna släppa iväg dem med en vinst i ryggen. Det märktes redan på träningen efter att det var mycket roligare att komma dit och vi behövde segern extremt mycket, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Nu väntar ett annat topplag. På fredag kväll är det Kalmar HC på bortais som gäller. När lagen möttes senast vann Kalmar med 3–0 och därefter har lagens formkurvor sett olika ut. VH ligger näst sist i serien på nio poäng, medan KHC är tvåa, bara en poäng bakom serieledande Karlskrona.

– Jag tycker att vi förde matchen då, men fick inte in puckarna. Kalmar höll oss mycket på utsida, så det är något vi tränat på den senaste tiden. Sen är det ett starkt strukturerat lag som är farliga i sina spelvändningar och i powerplay, menar Sylvegård.

Vad mer har ni tränat på?

– Vi har fortsatt lagt en del fokus på offensiven och på att hitta rätt lägen, både i spelet framför mål men också med backskott, till exempel.

Hur är läget i truppen?

– Dageryd (William) ser ut att vara tillbaka efter sin skada. Adam Lindblad åkte på en skada i J20-matchen och är borta. Dessutom har vi inte fått klartecken för David (Thomson, nyförvärv), som ännu inte är spelklar. Vi ligger på myndigheterna så mycket vi kan, men det kan ta tid som alla vet.

Hur har Thomson sett ut på träningarna?

– Man märker att det är nytt för honom, på så sätt att det är större rink och lite mer åka som krävs jämfört med på andra sidan Atlanten. Sen ser man skickligheten han har när han har pucken och där kommer han att kunna hjälpa oss, när han väl blir spelklar.

VH-tränaren flaggar för att det kan komma in en ny spelare inför derbymatchen. Vem det rör sig om vill han inte avslöja.

– Det kan eventuellt bli så att vi plockar in någon utifrån.

* Vi direktrapporterar från fredagens match i Kalmar, med start klockan 18:50. Följ med  i rapporteringen på www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!