VH-tränaren: "Stommen ser riktigt bra ut"

Under onsdagen träffades delar av Vimmerby Hockeys spelartrupp – för materialprovning, teorigenomgång och ett antal tester.

Under onsdagen var fyra nyförvärv på plats i Vimmerby: Olle Hellström, Gustav Jansson, Oskar Lindgren och Gustav Bågenvik.

Under onsdagen var fyra nyförvärv på plats i Vimmerby: Olle Hellström, Gustav Jansson, Oskar Lindgren och Gustav Bågenvik.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-06-18 11:30

I mitten av maj hade Vimmerby Hockey sin årliga upptaktsträff. Sedan dess har det hänt en hel del i truppen. Därför genomförde klubben en ny träff under onsdagen, med de spelarna som inte var med förra gången.

Fyra nyförvärv var på plats: Oskar Lindgren från Kallinge, Olle Hellström från Kiruna, Gustav Jansson från Vallentuna och Gustav Bågenvik från Grums. De hade sällskap av Jakob Karlsson och Mattias Wigley, samt juniorspelarna Martin Holmstrand, Olle Engqvist och Adam Lindblad.

Och så var huvudtränaren Phil Horsky på plats. Han är mycket nöjd med hur VH:s trupp har formats under Silly Season. I nuläget har klubben 18 kontrakterade spelare till den kommande säsongen.

– Stommen ser riktigt bra ut. Jag är jättenöjd med sportgruppens jobb, säger Horsky.

Han tillägger:

– Vi har två jätteduktiga målvakter och backsidan är nästan klar. Framåt saknas det två-tre spelare. Som det ser ut nu har vi en bra blandning av storlek och fart. Det är spelare som passar tillsammans.

Är det några speciella spelartyper som ska ta de sista platserna i truppen?

– Vi har precis haft ett möte med alla coacher där vi gått igenom truppen och hur vi ska agera framöver. Det finns två olika varianter, beroende på hur vi ska dela upp pengarna. Än så länge är inget hugget i sten, men vi letar bland annat efter en toppforward, säger Horsky utan att avslöja hur de olika värvningsstrategierna skiljer sig åt.

Helt klart är att Vimmerby Hockey ska kontraktera ytterligare tre-fyra spelare före säsongsstarten i början av augusti.

undefined
Under ledning av fystränaren Richard Söderlund fick spelarna testa sin spänst, kondition och styrka.

På grund av coronapandemin har seriepremiären i Hockeyettan skjutits upp i drygt två veckor – till den 4 oktober. Det ställer till det lite i planeringen, säger Phil Horsky.

– Det är en utmaning att planera i dessa tider. Vanligtvis brukar vi ha 28 ispass före premiären, för att nöta in spelidén. Det är ganska mycket. Nu blir det ännu mer. För att inte trötta ut spelarna kommer det vara ett annorlunda träningsupplägg i början av augusti, med en del träningar "off ice".

Än så länge har Vimmerby planerat in sex träningsmatcher: Västervik (B), Kalmar (H), Nyköping (B), Nybro (H) och ett dubbelmöte mot Tranås.

– Eftersom premiären har skjutits upp kommer vi boka in ytterligare två träningsmatcher, säger Phil Horsky som kommer assisteras av Philip Bertilsson och Mattias Lindén den kommande säsongen.

– Perfekt. Det är två duktiga killar. Jag är tacksam att de vill jobba med mig igen.

Det klassiska Beep-testet var ett inslag under dagen. Oskar Lindgren, ny från Kallinge, var klart bäst (nivå 14,5).
Det klassiska Beep-testet var ett inslag under dagen. Oskar Lindgren, ny från Kallinge, var klart bäst (nivå 14,5).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!