VH-tränaren: "Vad ska jag säga till grabbarna?"

Tufft, grinigt och målsnålt. Det är tre ord som sammanfattar matchen mellan Vimmerby Hockey och Troja/Ljungby. "Jag är inte nöjd, men vi gör en bra hockeymatch", säger VH-tränaren Phil Horsky efter 2–1-nederlaget på hemmais.

Här får Oscar Gustavsson och Trojas nummer 13 matchstraff efter fajten inför den tredje perioden.

Här får Oscar Gustavsson och Trojas nummer 13 matchstraff efter fajten inför den tredje perioden.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-10-09 22:09

Det var Vimmerby Hockey mot Troja/Ljungby. Det var två tippade topplag som drabbade samman under fredagskvällen. Och det var bortalaget som drog det längsta strået, efter en vändning som fullbordades i den tredje perioden. 2–1-förlusten var VH:s första poängtapp för säsongen. 

– Stundtals spelar vi bra, framför allt utan puck, där vi är organiserade och strukturerade. Sen saknas lite i spelet med puck, sammanfattar Phil Horsky. 

Han fick se sitt lag sätta tonen direkt i den första perioden, när Mathias Wigley styrde in ledningsmålet på pass från Oskar Carlsson. Sedan började utvisningarna hagla och Troja fick matchen precis dit de ville. Det smällde ordentligt, blev hett och gnälligt. Och det var VH som fick lida för det mest. 

– Jag fattar att vi måste åka på några utvisningar men samtidigt visste man ingenting med den här domaren. Vad ska jag säga till grabbarna? Det var en katastrofal insats av den här killen (domaren). Man fattade ingenting, menar Phil Horsky och fortsätter:

– Grabbarna vet till slut inte vad som är en utvisning. Men domaren kan ta utvisningarna han tar, om han tar dem åt andra hållet också. 

Noa Lindqvist-Mucis kvittering i slutet på den första perioden innebar bara att det blev ännu mer en fråga om vilka som kunde tackla hårdast och tåla mest. Den andra perioden kommer inte gå till historien som den mest välspelade och båda lagen hade svårt att skapa några farligheter. Inför den sista perioden stod det fortsatt 1–1 – och den hann inte ens börja innan Oscar Gustavsson och en Troja-spelare gjorde upp på egen hand. En boxningsmatch som varade i några sekunder, innan domaren klev emellan och skickade ut båda. 

Troja fick energi av det och satte också det som skulle visa sig vara segermålet i den 48:e minuten. William Romfors tog vara på en retur och drog upp den i nättaket. 

– Vi spelar tolv minuter av 60 i boxplay – och gör det väldigt bra. Men det kostar för mycket energi och vi orkar inte, säger VH-tränaren, som ändå har en del positivt att ta med sig inför söndagens bortamatch mot Karlskrona. 

– Jag är inte nöjd med en förlust, men vi gör en bra hockeymatch. Vi behöver bli lite bättre i anfallszonen bara. Det var två individuella misstag som ledde till målen, och sånt händer. Men vi blir bättre och bättre och det är jag stolt över.

Hur bra är Troja, tycker du?

– Som vanligt. Troja satsar och måste egentligen vinna alla matcher sett till hur de satsar. Vi satsar inte lika hårt som dem. Vi kan vinna mot dem, det är inget snack.

VH-Troja/Ljungby: 1–2

Målen: 1–0 (4.35) Mathias Wigley (Oskar Carlsson, Oskar Lindgren), 1–1 (15.42) Noa Lindqvist-Muci, 1–2 (47.29) William Romfors (Martin Fransson, Victor Romfors).

Skotten: 11–10, 5–12, 6–5. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!