VH-tränaren: "Vi har en växel till"

Det tuffa matchandet fortsätter för Vimmerby Hockey och resten av lagen i vårserien. På onsdag får VH ställa in sig på en lång bortaresa och en tuff match när man åker till Kungsbacka för att möta Hanhals. "Det är svårt att scouta Hanhals", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky: "Hanhals är ett riktigt bra hockeylag".

Phil Horsky: "Hanhals är ett riktigt bra hockeylag".

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-22 07:00

Vimmerby Hockey åker till Kungsbacka som serieledare efter nio matcher, där man tagit nio segrar och samlat ihop 31 poäng.
– Det är mycket energi och glädje i laget. Grabbarna är i bra form, säger Vimmerby Hockey-tränaren Phil Horsky. 

VH tog en stark seger senast mot Kalmar och gjorde ännu ett ryck i tabellen. Under vårserien har VH bjudit på fint spel och tagit viktiga segrar. Man har också visat att man kan vinna även när spelet inte sitter till 100 procent, vilket skapat en trygghet i laget. Tiopoängs-försprånget man har ned till tvåan ger också ett lugn.
– Jag tror inte att försprånget påverkar oss. Vi vill vinna varje match och kommer inte att ändra på någonting, oavsett om vi vinner varje match eller inte. Det gäller att ha bra vanor, förbereda oss och inte slappna av, säger Phil Horsky.

De kommande åtta dagarna möter man först Hanhals sedan Dalen och efter det Borås.
– Killarna vill spela matcher så det är bara kul. Men vi känner att vi har en växel till i oss och den fysiska formen är jättebra, säger Horsky.

Onsdagens motståndare Hanhals är, efter Vimmerby, det formstarkaste laget i vårserien. Kungsbacka-laget ligger på tredje plats i tabellen och har bara två poäng upp till tvåan Kalmar. Man har också tre raka segrar i ryggen.
– Hanhals är ett riktigt bra hockeylag som anfaller med fart och sätter mycket press. Det är svårt att scouta dem eftersom de spelar ganska ostrukturerat. Men det betyder att vi kan straffa dem med våra kontringar om vi spelar strukturerat, menar VH-tränaren. 

Senast VH mötte Hanhals blev det en ganska så komfortabel 6–2-seger till VH. Den här gången blir det förmodligen mycket tuffare. Dels spelar Hanhals nu på hemmaplan, dels har man fått in en spetsspelare i form av Mathias Porseland, som spelat i bland annat KHL och SHL.
– Han är en rutinerad spelare som ger dem mycket pondus och erfarenhet, vilket var något de saknade tidigare. Han har kommit in och lyft dem. Jag tror att det kommer bli en tuffare match nu och Hanhals måste ju vinna så de kommer att vara desperata.

VH kommer till matchen utan några skador eller sjukdomar och har hela truppen tillgänglig.

Vi liverapporterar matchen direkt från Kungsbacka på Vimmerbytidning.se. Nedsläpp är 19.00.

Vimmerby Hockey går för sin tionde raka seger i vårserien.
Vimmerby Hockey går för sin tionde raka seger i vårserien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!