VH-tränarens hemliga svar: "Det får vi se..."

HC Dalen. Det är vad som väntar för Vimmerby Hockey i kvartsfinalen. Vad är det för typ av lag? "Det är ett tajt lag som är svåra att göra mål på", menar VH-tränaren Hampus Sylvegård.

På tisdag kliver Vimmerby Hockey in i slutspelet.

På tisdag kliver Vimmerby Hockey in i slutspelet.

Foto: Haris Dreco/Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-06 16:00

Så där. Grundserierna, vårserierna och allettorna är avklarade. 20 lag är kvar och fajtas om en plats till Hockeyallsvenskan. 16 av dem gör upp i kvartsfinaler.

Vimmerby Hockey var ett av de orankade lagen och hade därför inte möjligheten att välja motstånd. Istället blev de valda av HC Dalen. Ett val som inte kom som någon större överraskning för tränaren Hampus Sylvegård.

– När man själv satt och lekte med det hemma så var det högst sannolikt att det skulle bli Dalen. Sen är det alltid svårt att veta vad övriga lag tycker och tänker. Självklart kändes Dalen som ett av de hetaste alternativen.

Sylvegård, som gör sin första säsong som VH-tränare, är givetvis laddad inför det som stundar.

– Ja, man fylls av en förväntansfull känsla. Det är den här delen av säsongen som alla spelare, ledare och supportrar längtar efter, säger han.

Kvartsfinalerna spelas över bäst av fem, där VH inleder med två bortamatcher i Norrahammar (tisdag och onsdag). Därefter väntar eventuellt två hemmamatcher (lördag och söndag). Skulle en femte och avgörande match krävas så spelas den nästa onsdag, på Dalens hemmais.

– I serier över bäst av fem så brukar oftast det bättre laget vinna. I bäst av tre, som det varit tidigare i Hockeyettan, så kan småsaker avgöra. Nu blir det mer rättvist, menar Hampus Sylvegård.

HC Dalen spelade i den södra Allettan och slutade femma där. Vad är det då för typ av lag? VH-tränaren har koll.

– Det är ett tajt lag som är svåra att göra mål på. De är konsekventa över hela banan och spelar en relativt enkel hockey. För oss blir det en rolig utmaning att försöka lirka upp ett tajt försvar. Sen är Dalen också ett fysiskt lag och den här matchserien kan bli lite grisig, tror jag. Vi går in med en positiv känsla och går som alltid ut för att vinna. Det ska bli riktigt roligt.

Hur är läget i truppen?

– Det är bara Alftberg (William) som är borta. Han kommer nog missa hela den här matchserien.

Både Scott Hector och Robin Christoffersson fick speltid i vårserien. Hur ser du på målvaktssituationen?

– Båda är målvakter som kan gå in och stå på huvudet när vi behöver dem. Nu kommer vi behöva bra målvaktsspel. Som jag ser det så gjorde båda bra insatser i vårserien.

Vem av dem får chansen på tisdag?

– Det får vi se, haha.

Fotnot: Vimmerby Tidning live-sänder alla VH:s slutspelsmatcher på vår sajt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!