VH-tränarens irritation: "Sämsta jag sett"

Vimmerby Hockey förlorade med 6–5 efter förlängning borta mot Mörrum under onsdagen. Efter matchen var Vimmerbys tränare, Phil Horsky, väldigt irriterad över domarinsatsen. "Det är bara att skratta", säger han.

Mörrum firar efter ett av många mål

Mörrum firar efter ett av många mål

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-05 22:21

Det blev en poäng med hem från Mörrum för Vimmerby Hockey under onsdagen efter att hemmalaget avgjort i förlängning. Men det var upprört i VH-lägret efter matchen. 
– Vi blir totalt bortdömda. Det är det sämsta jag har sett, säger Phil Horsky när vi träffar honom i bussen efter matchen. 

Det var annars ett VH som fick en pangstart på matchen och gick upp 2–0 efter tio minuter. Men sedan hände något. När perioden var slut ledde hemmalaget Mörrum plötsligt med 3–2. De två sista målen kom efter att VH åkt på två utvisningar i rad. 
– Varför släpper vi in mål där? Jo, för att Linus (Ljung) får en helt felaktig utvisning och de får spela powerplay, säger Phil Horsky.

I den andra perioden replikerade VH snabbt genom Kristoff Kontos som kom fri och smällde in 3–3. Sedan svängde det åt andra hållet igen och Mörrum tog ledningen kort efter det, men fick se Oliver Kempainen kvittera för sitt VH. Fler mål skulle det bli, dock inte i den andra perioden. Istället fick VH straff direkt i den tredje perioden. Kontos klev fram, gjorde inga misstag och 5–4 till VH var ett faktum. 

Skulle VH kunna dra ifrån nu? Nej, Marcus Paulsson klev fram minuten senare och gjorde 5–5 och sitt andra mål i matchen. När allt stod och vägde med en minut kvar av matchen fick VH:s Roman Semjonovs plötsligt en utvisning. Ett beslut ingen i VH-lägret riktigt förstod. 
– Jag vet inte vad jag ska säga om den utvisningen, det är bara att skratta. Man kan inte göra något annat, menar Horsky.
– Det är inte mer än en kamp om pucken där, fyller assisterande tränaren Mattias Lindén i. 

Matchen gick till förlängning och Mörrum fick en hel minuts powerplay i början av den. Efter 39 sekunder smällde det bakom Rydén i VH-målet och matchen var avgjord. En poäng till Vimmerby och två till Mörrum. 
– Vi var inte bra i boxplay men i spel fem mot fem så skapade Mörrum nästan ingenting mot oss. De två målen de gör i spel fem mot fem är misstag från vår sida. Samtidigt får vi med oss en poäng och den är viktig, konstaterar Horsky, som samtidigt reflekterar över de totalt 12 utvisningsminuterna hans lag fick:
– Vi måste spela bättre och mer disciplinerat men vad ska jag säga till grabbarna? De ger sitt yttersta och kämpar men vi blir straffade av domarna. Hatten av till grabbarna som gör en riktigt bra insats i spel fem mot fem och rent strukturmässigt. 
Vad tror du det beror på att ni får så många utvisningar?
– Att vi är starkare och att vi går in rejält i duellerna. Samtidigt måste vi spela smartare när vi vet att det är så här och när vi vet att de dömer emot oss. 

VH toppar fortfarande HockeyEttans vårserie med 35 poäng, fem poäng ned till tvåan Kalmar som vann mot Tyringe samma kväll.

Matchfakta

Mörrum GoIS-Vimmerby Hockey 6-5 e.f.

Första perioden: 0-1 (01:39) Oskar Carlsson (Edwin Johansson), 0-2 (07:46) Pierre Gustavsson (Wilmer Lindblad, Eddie Levin), 1-2 (10:50) Marcus Paulsson (Hampus Melén, Ahlbin Hernod), 2-2 (18:22) Dave Lindarv (Tom Mäkitalo, Andreas Silverberg), 3-2 (19:47) Adam Ingvarsson (Dennis Finn-Olsson, Hampus Melén)

Andra perioden: 3-3 (23:09) Kristoff Kontos, 4-3 (26:25) Andreas Maier (Dennis Finn-Olsson, Ahlbin Hernod), 4-4 (28:30) Oliver Kempainen (Jakob Karlsson, Anton Carlsson)

Tredje perioden: 4-5 (43:14) Kristoff Kontos, 5-5 (44:27) Marcus Paulsson (Adam Ingvarsson, Dennis Finn-Olsson)

Förlängning: 6-5 (60:39) Dave Lindarv (Marcus Paulsson, Alexander Molldén)

Skotten: 30-35

Publik: 329.

Utvisningsminuter: 2-12

Phil Horsky var irriterad efter förlusten mot Mörrum.
Phil Horsky var irriterad efter förlusten mot Mörrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!