De var bäst i VH i fjärde ronden

Vimmerby Hockey klarade av att slå Nybro ännu en gång. Den här gången med 3–2! Därmed har man tvingat fram en femte och avgörande match i semifinalen. Här är spelarna som var bäst i torsdagens match i Vimmerby ishall.

Vimmerby vann även match fyra mot Nybro. Nu väntar en femte och avgörande.

Vimmerby vann även match fyra mot Nybro. Nu väntar en femte och avgörande.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-23 21:11

5 stjärnor: Robin Christoffersson

Kommentar: Det kan inte nog betonas målvaktens betydelse för VH i slutspelet. Var tät igen och agerade med stor pondus, inte minst i mittperioden då han ställdes på svåra prov. Håller på att växa ut till en riktig kvalhjälte för VH.

4 stjärnor: Oscar Gustafsson

Kommentar: Snabbskrinnaren har varit bra hela slutspelet. Samma visa nu. Oscar var hela tiden på hugget och gjorde också ett supersnyggt mål då han fri från offensiv blå vispade upp pucken i nättaket med en backhand från nära håll. Har tajmat toppformen helt rätt.

3 stjärnor: Isac Andersson

Kommentar: Är så nyttig. Klok spelare som oftast ligger rätt i position och är också så där lagom jobbig att möta för motståndarna. Satte 1–0 tidigt i matchen och var ett ständigt orosmoment för motståndarna.

2 stjärnor: Oskar Lindgren

Kommentar: På tal om nyttiga spelare... Gör sällan en dålig match och spelar med en sån pondus. Backen vågar ta fram pucken och kliva in i duellerna stenhårt. 

1 stjärna: William Alftberg

Kommentar: Ny stark insats av backen. Är otroligt intensiv i sitt spel och följsam. Svår att passera och trygg med pucken. Fick tyvärr utgå i början på den tredje perioden med en skada. Skulle vara mycket värt om hans finns tillgänglig till söndagens avgörande kamp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!