Lundh: "Kvitto på att vi är med och utmanar på allvar"

Vimmerby Hockey hade redan visat att de ska tillhöra toppen i Hockeyettan i år. Efter 2–1 borta mot Nybro står det ännu klarare. "Det var ett kvitto på vi är med och utmanar på allvar", sa VH-tränaren Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey tog en meriterande seger med 2-1 borta mot Nybro.

Vimmerby Hockey tog en meriterande seger med 2-1 borta mot Nybro.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-10-20 21:54

VH var obesegrat efter ordinarie tid inför mötet med seriefavoriterna Nybro borta, som däremot sviktat något i upptakten av serien. Hemmalaget hade dock ett fint facit mot just Vimmerby då de tagit hem de fem senaste mötena mellan lagen.

Det var också Nybro som inledde klart bäst och borde sett till spelet ha haft ledningen efter första perioden. Det stod dock 1–1 så långt efter att Pierre Gustavsson styrt in 1–0 för VH på ett skott från Pelle Ström och noterats för sitt första mål för säsongen. Anton Schagerberg ordnade kvitteringen för Nybro då han hittade rätt med ett välriktat skott från snäv vinkel som Robin Christoffersson släppte in mellan benskydden.

– Första perioden var inget vidare från vår sida. Vi förlorade skotten med 10–3 och ska nog vara nöjda med 1–1 i det läget. Jag tyckte vi agerade lite väl försiktigt och blev stillastående så Nybro kom till bra lägen. Vi pratade om att bli mer aktiva med pucken och ligga närmare i försvarsspelet inför andra och tycker jag gav effekt, sa Staffan Lundh.

Andra perioden bjöd mycket riktigt på en scenförändring där VH tog för sig mycket mer och lät inte Nybro komma till tals på samma sätt. Fem minuter in i perioden kom också 2–1 efter att Hugo Ollila jobbat fram pucken till Olle Söderlund som också fick dit sin första fullträff för säsongen.

VH lyckades hålla 2–1 perioden ut och kunde på så vis lägga pressen på Nybro att försöka skapa i den tredje. Tre minuter från slutet fick Nybro en sista chans då Todd Winder drog på sig en utvisning. VH:s starka box play stod dock pall där med och det blev en ganska stabil seger till slut.

– Det var mycket ställningskrig sista delen av matchen, men vi reder ut det ganska bra. Vi ligger rätt och tar bort passningsmöjligheter för dem och täcker skott på ett föredömligt vis, sa Staffan Lundh som lyfte fram laginsatsen.

– Det är två killar från fjärdelinan som kliver fram och gör målen och det visar återigen vilken bra bredd vi har i laget och det är kul att de får utdelning för sitt slit.

Vad betyder en seger mot Nybro borta?

– Det är ett bevis på att vi gör det riktigt bra och blir att räkna med på allvar.

Målen: 0–1 (6.16) Pierre Gustavsson (Pelle Ström), 1–1 (11.51) Anton Schagerberg, 1–2 (25.41) Olle Söderlund (Hugo Ollila).

Staffan Lundh var väldigt nöjd med insatsen mot Nybro.
Staffan Lundh var väldigt nöjd med insatsen mot Nybro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!