VH utan chans

Hästen ledde från start till mål i gårdagens kvalhockey mot Vimmerby. Norrköpingslaget kopplade tidigt ett vinnande grepp på VH som vek ner sig väldigt lätt. Efter förlusten med 7-3 har VH inte några större möjligheter att hävda sig i kvalserien.

Mål igen. Vimmerby Hockeys spelare deppar sedan Norrköpingslaget Vita Hästen gjort ytterligare ett mål i kvalmatchen till division I.

Ishockey2004-03-06 07:58

Hemmalaget angav tonen med ett tidigt ledningsmål redan efter en och en halv minut. Vimmerbys försvarare gick bort sig och Calle Brattenberger kunde inte hindra Hästens Kaj Kurttunen att göra 1-0.
De busslaster med Vimmerbysupportrar som hade tagit sig Himmelstalundshallen fick dock anledning att jubla tre minuter senare. Anders Strömdahl spelade då fram Andreas Zukewitz som stötte in kvitteringen till 1-1 från nära håll.
I bytet därpå svarade Hästen direkt och tog ledningen med 2-1. Innan perioden var över hann även hemmalaget med att öka på till 3-1 och det kändes allt mer som om matchen var på väg att glida VH ur händerna.

Mäktigt skott
I början av andra perioden fick VH ett power play där James Mattsson till slut hittade rätt med ett mäktigt skott från blålinjen efter pass från Simon Widéen. Det var reducerat till 3-2 och VH fick upp hoppet på nytt.
Det tog dock inte mer än någon minut för Hästen att släcka det genom att göra 4-2. Det målet kom också i power play och Franz Arildsson fick väldigt billigt gå runt köksvägen och lirka in pucken bakom Calle Brattenberger.
Vimmerbys målvakt som så många gånger tidigare under säsongen varit ett av Vimmerbys starkaste kort sviktade för en gångs skull. Han fick en ganska tuff smäll i onsdagens match mot Mölndal och med facit i hand borde han nog inte ha fått stå.
De tre mål som Hästen gjorde under resten av andra perioden kan han inte lastas helt för. De var samtliga frilägen, men i full form brukar Calle plocka sådana också.
Inför tredje perioden bytte också VH mycket riktigt målvakt. Fredrik Svensson kom in och höll också nollan. Anders Strömdahls reducering på pass från Lars ten Sientoff till 7-3 betydde att VH vann perioden med 1-0, men det blev ändå en tung förlust i kvalets andra match.
- Jag ångrar inte att jag spelade. Vi gjorde en dålig match som helhet så jag vill inte ta på mig den här förlusten, sa Calle Brattenberger.
Tränaren Krister Ström ville inte heller lasta sin målvakt.
- Nej, det var hela laget som var under isen. Vi hade alldeles för stor respekt för våra motståndare och lät dem göra enkla mål. Det var dock kul att se att vi vann sista perioden och att Fredrik Svensson fick komma in och hålla nollan, sa Ström.
På söndag fortsätter kvalet med hemmamatch mot Nittorp. Det är ingen vågad gissning att Fredrik Svensson vaktar buren då.