VH vann derbyt mot VIK

Tänk vilka känslor ett mål kan framkalla. Eric Johansson frälste ett helt lag och alla hemmafansen med sin backhand i sudden death mot rivalen Västervik. Matchvinnaren blev galen av lycka. - Det här var han verkligen värd, sa assisterande tränaren Nicklas Oscarsson.

Vimmerby Hockey fick jubla efter derbyt mot Västervik efter seger med 2-1 efter förlängning. Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby Hockey fick jubla efter derbyt mot Västervik efter seger med 2-1 efter förlängning. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2012-12-03 07:36


Minns ni hur Anders Svensson såg ut när han satte 1-0 på en snygg frispark mot Argentina i fotbolls-VM 2002. Ungefär samma ansiktsuttryck och glädje utstrålade Eric Johansson när han avgjorde derbyt i går kväll. Det var total eufori.Förmodligen visste han inte vad han gjorde efter målet. Alla VH-spelare jagade den bortflyende matchvinnaren. Själv tog han ett språng upp mot plexiglaset, upp mot VH Ultras.
Eric Johansson är fansens kelgris. Nu fick han ge något tillbaka. 2-1-målet var hans första för säsongen. Snacka om att välja rätt tillfälle. Snyggt var det också.
- Jag vet knappt hur det gick till, sa tränaren Anders Spaak.
Så här var det. Emil Wahlberg hade isyta, tog med sig pucken upp i anfallszon och gjorde som sportchefen Fredric Jaensson kallade det "en Jonny Ekström". La pucken på ena sidan, kom förbi på andra sidan, och passade snett inåt bakåt. Där dök Eric Johansson upp och piskade in pucken i bortre krysset.
Målet var värt två poäng.
Sett till spel och chanser skulle Vimmerby fått mer än så.
- Det tycker jag nog. Vi borde fått med oss tre poäng, ansåg Anders Spaak.

Orken tröt för VIK
Han var ändå nöjd efteråt. Eller lättad, kanske är rätt ord. 
- Jag fick en känsla av att det kunde gå åt helsicke när vi fick en man utvisad i slutet. De kunde lika gärna ha petat in en jäkel. Som förra hemmaderbyt mot dem. Jag led med killarna i det läget. 
Spaak behövde aldrig vara orolig. Ett tröttkört Västervik skapade ingenting i sitt powerplay. Faktum är att de hade en enda het chans i sista perioden. Från i princip ingenstans sköt Patrik Karlqvist ett hårt handledsskott i kryssribban.
I övrigt handlade nästan allt om ett lag i sista. Vimmerby.
Tendensen såg vi - bara 1 085 åskådare - redan i andra halvan av mittperioden. Västervik sjönk som en gråsten i intensitet och kvalitet. Det fysiska hårda närkampspelet från första perioden fanns inte där.
- Jag är besviken att vi blev så ängsliga och inte vågade fullt ut. Jag vet inte om vi blev rädda om den där poängen, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!