VH vann derbyt och säkrade Allettan

Ett jämnt och spännande derby blev det mellan Tranås och Vimmerby. VH vann till slut med 5–2 och säkrade därmed en plats i Allettan.

Tatu Kokkola stod för två av målen.

Ishockey2021-11-12 21:13

Det tog elva minuter innan första målet kom, men sedan duggade de tätt ett tag. Pelle Ström låg bakom VH:s ledningsmål, men 1–1 kom dryga minuten senare. Tatu Kokkola återtog ledningen för VH, men sedan dröjde det bara sex sekunder innan det var kvitterat igen.

Andra perioden bjöd på en rejäl scenförändring. Tranås låg på och radade upp fina lägen. VH gick mer på kontring och tog till slut ledningen då Hugo Ollila gjorde 3–2 minuterna före periodpausen.

VH hade spelet under kontroll i tredje och fick till slut ett guldläge att avgöra. Två utvisningar för Tranås gav spel fem mot tre för VH som sin vana trogen levererade och satte dit 4–2 av Tatu Kokkola. Hugo Ollilla fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

VH vann och därmed är laget klart för spel i Allettan.

Målen:

Första perioden: 0–1 (11.00) Pelle Ström (Hugo Ollila, Tatu Kokkola), 1–1 (12.26) Lukas Isaksson, 1–2 (16.17) Tatu Kokkola (Lucas Jidenius, Philip Elgeståhl), 2–2 (16.23) Oscar Lilja.

Andra perioden: 2–3 (36.29) Hugo Ollila (Anton Carlsson).

Tredje perioden: 2–4 (53.14) Tatu Kokkola (Todd Winder, Ludvig Vännström), 2–5 (59.26) Hugo Ollila (Anton Carlsson).