VH vann dramatisk match – avgjorde i strafflĂ€ggning

Det blev en ny seger för Vimmerby Hockey, som förlĂ€ngde sin segersvit till sex raka segrar. Men det satt lĂ„ngt inne. Ludvig VĂ€nnström och Gustav BĂ„genvik blev de stora hjĂ€ltarna nĂ€r VH vann efter straffar (1–2).

VH vann pÄ straffar borta mot Mariestad.

Ishockey2021-02-12 21:27

Vimmerby Hockey har gjort oss vana vid urstarka förstaperioder dĂ€r man fullstĂ€ndigt överöser motstĂ„ndarna. Mot Mariestad var man lite mer avvaktande – och hamnade i underlĂ€ge direkt.

Oskar Lindgren slarvade med pucken som siste man och gav Jesper LindĂ©n ett frilĂ€ge. Han gjorde inga misstag och sĂ„g till sĂ„ att hans lag ledde med 1–0 efter drygt tre minuter. DĂ€refter vĂ€ntade en förstaperiod med ganska hafsigt spel, dĂ€r inget av lagen egentligen skapade nĂ„gra vassa chanser.

VH inledde den andra perioden i powerplay, men fortsatte att vara svaga i den spelformen. I den senaste matchen, mot Huddinge hemma, hade man Ă„tta PP-lĂ€gen. Resultatet? Noll mĂ„l.

SvÄrigheterna i PP fortsatte Àven mot Mariestad. VH fick Ànnu en chans i numerÀrt överlÀge men lyckades inte kvittera. Mariestad stack upp ett par gÄnger i mitten av perioden, men mot slutet var det VH som tog över.

Matchklockan stod pĂ„ 16:44 i den andra nĂ€r Mariestad drog pĂ„ sig en ny utvisning. Och efter tvĂ„ minuter stod det fortfarande 1–0. Men dĂ„, i samma sekund som hemmalaget blivit fulltaligt, fick Jonas Nyman pucken och sökte sig in mot mitten. Han avlossade den stora bössan och hĂ€ngde lĂ€ckert upp 1–1 i krysset.

FrĂ„gan var vilket lag som skulle gĂ„ för det i den tredje perioden. BĂ„da lagen ville nog avgöra, men inget av dem lyckades. Hemmalaget hade ett par chanser att ta ledningen, precis som VH. Till slut tvingade man fram en förlĂ€ngning efter att ha gĂ„tt mĂ„llösa frĂ„n den sista perioden.

I förlĂ€ngningen fick Mariestad chansen i powerplay direkt och spel 4 mot 3, men VH:s box var tajt och stod emot. Även förlĂ€ngningen blev mĂ„llös och matchen gick till straffar.

VH missade de tvĂ„ första, men Gustav BĂ„genvik rĂ€ddade i sin tur Mariestads tvĂ„ första. DĂ„ klev Ludvig VĂ€nnström fram och gav VH överlĂ€get i den tredje rundan. NĂ€r BĂ„genvik sedan kunde se pucken gĂ„ utanför stolpen dĂ€refter var saken klar. VH tog extrapoĂ€ngen och en ny seger, vilket gör att man nu har sex (!) raka segrar i Allettan.

BoIS-VH 1–2

MĂ„len: 1–0 (03.11) Jesper LindĂ©n, 1–1 (38.46) Jonas Nyman (Todd Winder, Oskar Carlsson), 1–2 Ludvig VĂ€nnström (strafflĂ€ggning).

Skotten: 33–25.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!