VH vann efter målexplosion

En galen minut i den andra perioden frälste Vimmerby Hockey i hemmamatchen mot Skövde.

Ishockey2017-02-18 17:10

Efter nästan halva matchen hade Skövde ledningen med 2-0. Så långt hade publiken i Vimmerby Ishall fått se en sömnig och tempofattig tillställning.

Sedan hände allt - och lite till - på en minut.

Victor Crus Rydbergs reducering till 1-2 efter 30:17 blev startskottet på en mäktig uppvisning av Vimmerby. Blott 61 sekunder senare stod det 4-2 på resultattavlan.

Den ledningen släppte aldrig VH, även om det blev onödigt spännande i slutet. Skövde reducerade till både 5-3 och 5-4. Men närmare än så kom aldrig gästerna, trots att man hade en jättechans i slutsekunderna med två (!) man mindre på isen.

Tack vare segern behåller Vimmerby greppet om den viktiga fjärdeplatsen i Allettan, som gör att man får välja motstånd i playoff.

Mål, VH: Victor Crus Rydberg 2, Jesper Kokkonen, Oscar Josefsson och Kalle Östman.