Sylvegårds hyllning: "Visat gång på gång"

Bäst när det gäller. Den gamla klyschan var det som gjorde att Vimmerby Hockey tog hem det första mötet med Troja Ljungby. "Vi har visat gång på gång den här säsongen att vi är starka i tredje och hittar sätt att vinna", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård efter matchen.

Vimmerby Hockey vann med 4-3 mot Troja.

Vimmerby Hockey vann med 4-3 mot Troja.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-16 20:00

Det var en märkbart trött och tagen Hampus Sylvegård som sporten mötte efter den första bataljen mot Troja. Lagen hade svingat flitigt mot varandra ute på isen, men det var VH som fick in den avgörande fullträffen. 

Eller rättare sagt Eddie Levin.

– Ett glädjande mål. Med bara 15 sekunder kvar blev det svårt för dem att kvittera. Särskilt när vi hanterade tekningen efteråt som vi gjorde. Det var extra roligt att den kedjan fick avgöra. De var riktigt bra ikväll, sa Sylvegård om avgörandet.

Hur ser du på matchen som helhet?

– Det är jämnt. Lagen turas om att ha momentum. Det som grämer mig lite är att de får in 2–2 i tredje. Vi spelade bra då och kunde ha gjort något mer mål. Sedan står det och väger i tredje. Båda lagen har chanser och är små marginaler som avgör. Vi hade dem på vår sida den här gången, men det är ny match imorgon så vi kan inte suga på den här karamellen så länge.

undefined
Hampus Sylvegård, VH

Något segerfirande blir det inte för tränaren. Han kommer ägna lördagskvällen åt att se om matchen.

– Det kommer ta ett antal timmar, men det är det värt. Jag kommer säkert att hitta ett par detaljer som går att justera och det kan vara mycket värt.

Vilka spelare stack ut mest för dig?

– Robin Christoffersson gjorde en grym match i målet och William Alftberg var het. Förstakedjan och Isac Göranssons kedja får också högsta betyg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!