Stark tredje period avgjorde: "Visar karaktär"

8–3 borta mot Mörrum. Tre enkla poäng till synes, men VH-tränaren Hampus Sylvegård höll inte med om det. "Mörrum gör det bra stundtals, men i tredje kliver vi fram och visar karaktär och spelar som vi ska", sa han efter VH:s andra raka seger.

VH:S tränarduo Wictor Holmberg och Hampus Sylvegård.

VH:S tränarduo Wictor Holmberg och Hampus Sylvegård.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-11 22:40

Att det skulle bjudas på elva mål i Jössarinken på onsdagskvällen syntes inte många tecken på i första perioden. Den slutade visserligen 1–1 och det var tränare Sylvegård tillfreds med.

– Vi hade det ganska bra under kontroll kände jag, men så gjorde Mörrum en bra aktion och fick ledningen. Vi svarade snabbt med kvitteringen i spel fem mot fyra.

Andra perioden var han mindre nöjd med.

– Det påminde om en juniormatch med mycket spel fram och tillbaka och chanser åt båda håll. Det passade egentligen Mörrum bättre, så vi ska vara nöjda med att vi fick med oss 4–3 där.

I tredje perioden fick Vimmerby till slut matchen dit de ville. Målen rasslade in i stadig takt och Mörrum var aldrig nära att hota.

– I tredje spelar vi som vi ska och då kommer utdelningen. Vi visar karaktär och stänger matchen. Det är riktigt bra, sa Sylvegård som hade många spelare att plussa för, men en formation stack ut lite extra.

undefined
Martin Pärna var Vimmerbys bästa spelare mot Mörrum. Två mål och en assist bidrog han med.

– Sjöberg, Pärna och Pettersson har visat bra tendenser i sitt spel tidigare också, men nu fick de verkligen en ketchupeffekt. Det var kul att se.

Vad säger du om Sebastian Linder inhopp med två mål?

– Det var väldigt roligt att se. Han fick chansen när Filip Åström fick kliva av skadad tidigt och tog den verkligen.

I nästa omgång möter VH Halmstad borta. De fick för övrigt se sig besegrade av Karlskrona borta med 7–1 på onsdagen.

undefined
Adam Bäckstrand spelade i Vimmerby förra säsongen och återfinns numera i Mörrum.
Mörrum-VH 3–8

Målen: 1–0 (13:44) Hugo Frylén, 1–1 (17.26) Martin Pärna (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5/4. 

2–1 (23.21) Marcus Paulsson, 2–2 (24.29) William Dageryd (Carlsson), 2–3 (29.51) Sebastian Linder (William Alftberg), 2–4 (32.15) Pärna (Carl Sjöberg), 3–4 (37.26) Tobias Brahm.

 3–5 (42.01) Carl Sjöberg (Pelle Ström, Pärna), 3–6 (47.59) Adam Petersson (Sjöberg, Dageryd), 3–7 (48.37) Linder (Ström, Isac Göransson), 3–8 (51.15) Oscar Lindgren (Göransson, Eddie Levin).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!