VH var överlägsna – och höll nollan

Ett skadeskjutet Tranås hängde inte alls med när Vimmerby satte ett högt tempo direkt i inledningen. Och 60 minuter senare var siffrorna 4–0 i VH-favör högst rättvisa.

Vimmerby Hockey körde över Tranås på bortais i träningsmatchen.

Vimmerby Hockey körde över Tranås på bortais i träningsmatchen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-09-08 21:49

Det dröjde bara ett par minuter innan hemmalaget drog på sig sin första utvisning – och VH utnyttjade det på bästa sätt. Philip Elgestål fick pucken framför mål och stötte sedan in sin egna retur i öppen kasse. 

Däremot small det efter knappt tre minuter i den andra perioden. VH klarade precis av sin utvisning när Tranås slarvade i försvaret. Pucken hamnade på Anton Carlssons klubba och en enkel passning senare var det återigen Philip Elgestål som kunde jubla. 22-åringen hamnade visserligen felvänd i situationen, men skickade in 0–2 genom en snygg backhand. 

– Kul för Philip att få göra två mål. Han såg riktigt pigg ut, berömmer VH-tränaren Staffan Lundh. 

När lagen möttes i Vimmerby ishall den 25 augusti gjorde VH sitt 2–0-mål i boxplay. Samma visa upprepade sig den här gången – men med 3–0-målet. Ludvig Vännström kom loss från sin vänsterposition i mitten på den andra perioden och skickade in ett hårt skott bakom Viktor Jonsson i hemmamålet. 

– Vi gör det väldigt bra i boxen under hela matchen. Vännström (Ludvig), "PG" (Pierre Gustavsson), Olilla (Hugo) och Olle Söderlund är väl de som får dra det största lasset där och gör det riktigt bra, säger Lundh. 

Några minuter senare fick Tranås dock chansen att reducera, när man tilldömdes en straff. Rasmus Koskinen tog ansvar för den – men Robin Christoffersson i VH-målet hängde med hela vägen och såg till att hålla sin nolla intakt.

Den nollan skulle också bli intakt under kvällen. Matchen var i princip redan avgjord i den tredje perioden. Backen Hugo Enock fyllde dock på VH:s målkonto, när han fick ett friläge och lurade bort Tranås målvakt med en läcker dragning. 0–4 och saken var definitivt klar.

– Det är en ganska stabil insats över 60 minuter, det måste jag säga. Mot Nyköping senast var vi lite svajiga, men nu var vi mycket stabilare och jobbar mycket hårdare för att inte släppa in mål.

VH visade stundtals upp ett stort självförtroende på isen och spelade sig ur svåra lägen ett flertal gånger.

– Ja, vi har många skickliga spelare och försöker hitta lösningar i det vi gör. Att spela på det viset kan också kosta ibland, när man tappar puck. Men det fortsätter vi att jobba på, menar tränaren. 

Bäst för kvällen i VH var målvakten Robin Christoffersson. 

Nästa VH-match är redan på lördag, då Visby/Roma gästar ishallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!