VH värvar center från Kanada

Vimmerby Hockey har sökt en center. Nu har klubben funnit honom. Shawn Snider är en 30-årig kanadensare som närmast kommer från ungerska Dunaújváros AC i europeiska Interliga. - Det har varit snabba ryck och vi lyckades knyta till oss honom före både andra division ett-klubbar och även allsvenska lag, säger Fredric Jaensson.

Ishockey2011-10-28 06:21

Vimmerbys sportchef är mycket nöjd med sitt senaste kap.
- Vi har haft honom under uppsikt tidigare och när nu den här möjligheten öppnade sig så slog vi till direkt.
Shawn Snider trivdes inte med sin situation i Ungern - och när chansen om att på nytt spela i Sverige, så tog han den. Den rutinerade kanadensaren beskrivs som en tvåvägscenter med bra skridskoåkning, fint målsinne, bra skott och duktig på att teka. Han ska vara en typisk transatlantisk spelare, som jobbar hårt.
- Det är en riktig klasspelare, säger Fredric Jaensson.

Shawn - supporterspelaren
Värvningen är möjlig bland annat tack vare supportarna. Han är den så kallade "supporterspelaren", där VH-fansen skjutit till pengar.
- Klubben har också bidragit med en del - och vi har inte överskridit budgeten.
Shawn Snider har förutom spel i hemlandet, även lirat i franska högstaligan där han var kapten i Neuilly-sur-Marne. Säsongen 09-10 gjorde han 40 poäng på 26 matcher. I Sverige har han spelat i division ett och i kvalet till allsvenskan med Asplöven och Örebro. På 88 matcher svarade han för 107 poäng, varav 49 mål.
Han anlände till Vimmerby under gårdagen och är eventuellt spelklar redan till helgens möte mot Gislaved:
- Vi jobbar hårt för att kunna lösa pappersexercisen. Det låter inte omöjligt, säger Jaensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!