VH värvar ny klasspelare

Johan Andersson, Robin Ekström och Emil Georgsson skrev på i förra veckan. Nu ansluter även Joacim Hedblad från Västervik. - Intressant. Joacim var Västerviks näst bäste poängplockare förra säsongen och har jagats av flera klubbar högre upp, säger Micael Rundberg i sportgruppen.

Ritat och klart. Joacim Hedblad blir fjärde spelaren från Västerviks IK som på kort tid har bestämt sig för Vimmerby Hockey.

Ritat och klart. Joacim Hedblad blir fjärde spelaren från Västerviks IK som på kort tid har bestämt sig för Vimmerby Hockey.

Foto:

Ishockey2010-06-08 06:27

Vimmerby Hockey har lyckats knyta till sig ännu en skicklig och talangfull spelare. Joacim Hedblad är ytterforward, bara 22 år - men har redan spelat fem säsonger i division ett.
Efter spel i moderklubben Lindlöven (Lindesberg) värvades han till Västervik.
Nu väntar spel i Vimmerby, i en lägre division, vilket kan tyckas anmärkningsvärt.

Nobbat flera klubbar
Så här säger han själv om sitt beslut att skriva på för 2+1 ett år med VH:
- Vimmerby har visat stort intresse, där avancemang till division ett inom två säsonger är målet.
Hedblad, som gjort 111 poäng på 102 matcher de senaste säsongerna i division ett, har varit ett jagat villebråd för många klubbar. Senast i helgen ringde två division ett-klubbar - men de och alla andra föreningar fick alltså nobben till förmån för VH.

"Allsvensk" spelare på ingång
Att han har jobb och flickvän i Västervik i kombination med det relativt korta pendlingsavståndet har spelat in i hans val av ny klubb, liksom att Andersson, Ekström och Georgsson redan tagit steget.
Joacim Hedblad tror att Vimmerby kan få ett slagkraftigt lag i vinter:
- Det är ett spännande lag med en bra blandning av rutin och talangfulla ungdomar.
Micael Rundberg:
- Det känns självklart jätteroligt att vi lyckades knyta till oss även Joacim Hedblad. Han är rightskytt, teknisk och snabb på skridskorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!