VH värvar ny spelare – egen produkt återvänder

Martin Pärna var det första nyförvärvet. Nu kommer det andra. Vimmerby Hockey har gjort klart med Adam Petersson, som återvänder till moderklubben efter att ha tillhört IK Oskarshamn. "Han visade upp ett moget och fartfyllt spel när han var inlånad", skriver VH.

Adam Petersson återvänder till sin moderklubb Vimmerby Hockey.

Adam Petersson återvänder till sin moderklubb Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-04-17 16:08

På måndagen presenterade VH sitt färska nyförvärv. Och det rör sig alltså om en egen produkt som återvänder till klubben. 

Forwarden Adam Petersson ansluter från IK Oskarshamn, där han har spenderat fyra säsonger. 19-åringen har spelat i IKO:s J18- och J20-lag, men är nu redo för seniorhockey på allvar. 

Petersson var även inlånad till VH under en match den förra säsongen. Då gjorde han också mål i 4–1-segern mot Borås. 

Så här sa han efter den matchen, som alltså var hans första seniormatch i karriären: 

– Jag tänkte lite extra på att spela lite mer fysiskt. Det är viktigt på seniornivå. Annars tycker jag tempot var ganska likartat mot vad jag är van vid i juniormatcherna. Jag hängde med ganska bra är känslan. 

"Adam var under senaste säsongen inlånad till Vimmerby Hockey där han visade upp ett moget och fartfyllt spel. Dessutom blev den högerfattade forwarden målskytt! Förhoppningsvis blir det många fler kommande säsong", skriver VH på sina sociala medier i samband med att Petersson presenterats. 

Martin Pärna är sedan tidigare klar för en återkomst. Eddie Levin, Anton Carlsson, Adam Lindblad, Olle Söderlund och Johan Norberg har förlängt sina kontrakt med VH. Man har dessutom förlängt med huvudtränaren Hampus Sylvegård. 

Vimmerby Hockey har gjort klart med ett nyförvärv.
Vimmerby Hockey har gjort klart med ett nyförvärv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!