VH värvar poängstark forward: "Känner mig redo"

66 poäng på 81 matcher i Hockeyettan. Nu är 21-årige Hugo Ollila klar för spel i Vimmerby Hockey. Forwarden hämtas in från Linden Hockey i Eskilstuna.

Hugo Ollila är ny forward i Vimmerby Hockey.

Hugo Ollila är ny forward i Vimmerby Hockey.

Foto: Arkiv/Anders Nilsson/Montage

Ishockey2021-05-07 17:42

Jonas Nyman, poängkungen från förra säsongen, har aviserat att han lämnar Vimmerby Hockey. 

Nu agerar klubben och plockar in en ny forward. På fredagen blev det klart att Hugo Ollila, 21, förstärker VH till den kommande säsongen. 

Ollila kommer närmast från spel med Eskilstuna Linden Hockey, där han tillbringat de två senaste åren. På 81 matcher i Hockeyettan har högerskytten producerat 66 poäng (35+31). 

– Det ska bli grymt kul och spännande. Det känns bra för min egna utveckling att ta steget till den södra serien, få komma till en bra klubb och möta tuffare motstånd. Jag känner mig redo för det steget, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande från VH. 

21-åringen började sin karriär i just Linden, men plockades upp av Västerås IK och tillbringade fem säsonger i klubbens juniorlag. 2019 lämnade han VIK och återvände till moderklubben i Eskilstuna. 

Nu väntar alltså spel i Ettan igen – men med Vimmerby. 

– Det är en vass avslutare som ofta är på rätt ställe för att hitta nätet. Vi har följt honom i Linden under två säsonger, och vet att det finns mycket potential i hans spel. Det är en offensivt skicklig spelare. En väldigt spännande rightskytt som vi är glada över att få hit, kommenterar VH:s klubb- och sportchef Morgan Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!