VH vidare i kvalet

Första motståndet kan bockas av. I lördags 8-2, totalt 13-4. - Det ska vara klasskillnad mellan oss och Skara, säger Vimmerbys tränare Anders Spaak lugnt.

Vimmerby jublar efter ett av åtta mål i hemmamatchen mot Skara.

Ishockey2011-02-21 07:26

Det är inga stora ord, inga stora gester. Mer ett konstaterande av typen: "Vi är bra, vi ska vinna mot Skara".
Spaak är som ni förstår inte det minsta förvånad eller överraskad att VH ganska enkelt betvingande västgötalaget. Det blev 5-2 i Skara, 8-2 i Vimmerby.
Medan vi snackar i spelarkorridoren dyker ett par medlemmar från VH Ultras upp, glada och uppspelta.
"Skriv att det var en skrattmatch...gör det, en skrattmatch".
Visst, 8-2 tyder på ett relativt överlägset VH och Vimmerby var också ett par nummer större än Skara, men vi ska också komma ihåg att gästerna öppnade matchen klart bäst och där Martin Falkenström satte 0-1 efter fem minuter.
- Vi inledde jättebra och dominerade i början, sen tycker jag också att vi höll emot riktigt bra i andra perioden, där vi vinner skotten. Men..., vi släpper alldeles för billiga mål i första, säger Skaras tränare Patrik Åstemo.
I det kan vi bara hålla med. Skaras försvarsspel hade mycket att önska, samtidigt var ett par av VH-målen läckra och tillkom efter bra prestationer:
? 1-1: Robin Ekström skrinnade loss och friställde Joacim Hedblad med ett diagonalpass.
? 2-1: Martin Modigs lyfte in pucken framför mål, där Mikael Rosell snyggt styrde in ledningsmålet på volley.
? 3-1: En härlig soloprestation av Jonas Ström (han gör i princip allt rätt...) gav Malcolm Gwilliam chansen. Med en kvick dragning la kanadensaren in 3-1.
Innan perioden var till ända hade Robin Ekström hunnit göra 4-1 i power play. Vackert mål även det.