VH:s backjakt slutade med ... en forward

Vimmerby Hockeys backjakt slutade med … en forward. För när deadline för övergångar gick ut klockan 23.59 natten till torsdag stod det klart att klubben hade lyckats landa Hanhals poängmaskin Pontus Gulldén för resten av säsongen. – En allround spelare som jag gillar skarpt, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.

I de allra sista skälvande minuterna, innan transferfönstret stängde i natt, fick Vimmerby Hockey klart med vasse forwarden Pontus Gulldén.

I de allra sista skälvande minuterna, innan transferfönstret stängde i natt, fick Vimmerby Hockey klart med vasse forwarden Pontus Gulldén.

Foto: eliteprospects.com

Ishockey2017-02-16 07:15

Vi snackar inte fem i tolv, utan snarare en minut i tolv. Men Vimmerby Hockey hann till slut i alla fall knyta till sig en ny spelare till truppen innan transferfönstret stängde vid midnatt.
In i det allra sista satt stora delar av sportgruppen och ringde runt till alla sina kontakter och till slut gav det resultat, men det var länge ovisst om registreringen av 24årige Pontus Gulldén verkligen hade hunnit gå igenom innan det var försent.

Gulldén (som förövrigt är bror med en av världens bästa handbollsspelare, Isabelle Gulldén) är en starkt poängproducerande, puckskicklig forward och förmodligen en av de spelare som det i går var hårdast riv om att sajna i går kväll.

- En stabil och allround forward, med flerårig rutin från både hockeyettan och hockeyallsvenskan, som kan gå både center och ytterforward. Han är dessutom i mycket god form, och varit en av Hanhals bästa poängplockare i den södra vårserien, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt. 
– Han har varit riktigt bra de gånger vi har mött honom – både i Hanhals i år och tidigare i Varberg.
Den här säsongen har Gulldén gjort 38 poäng (11+27) på 29 matcher med nykomlingen i HockeyEttan, Hanhals. Dessförinnan hade han två starka säsonger i Varberg. Gulldén står också noterad för en match med Växjö Lakers i SHL säsongen 2012-2013.

Det enda som hände i övrigt på onsdagskvällen, sett till Vimmerby Hockeys trupp, var att det nu är helt klart att lånet från Västerviks IK, Jens Andersson, återvänder till den allsvenska seriefemman och kommer spela med dem resten av säsongen.
Det innebär att Vimmerby får slutföra säsongen (playoff och en eventuell kvalserie) med endast sju backar, varav lånet från IK Oskarshamn, Daniel Nilsson, och 15-årige jättetalangen Helge Holmstrand är två.

Förhoppningen var att få in minst en back innan transferfönstret stängde, men VH fick inget napp bland spelarna i de klubbar som inte längre har något att spela för.
– Jag satt verkligen in i det sista och jagade en back, men lyckades inte ro något i hamn, säger Daniel Stolt.
Antingen handlade det om spelare som inte själva ville, spelare som fick bättre bud från andra klubbar, klubbar som inte ville släppa sina spelare eller spelare som Vimmerby Hockey helt enkelt inte var intresserade av.

Vimmerby hade också lite otur med resultaten i de andra serierna. Exempelvis hade man, enligt uppgift till vår tidning, önskemål att kunna lösa låna av de VH-fostrade backarna i HC Dalen, Tobias Jonsson och Jacob Isaksson, men i och med att bottenkollegan Halmstads HF krossade serieledande Tranås AIF med 8-1 har Dalen fortfarande kniven mot strupen inför den sista omgången för att slippa undan negativt kval.

En annan spelare som man Vimmerby Hockey ska ha hört sig för om var Martin Modigs, VH-kille i Kumla, men där var det klubben som satte stopp.

Här är de övriga fem-i-tolv-värvningarna som hittills har redovisats, som har anknytning till Vimmerby Hockeys seriekollegor i den södra Allettan:
* Kim Runermark (Kristianstad) till Nybro.
* Martin Jonsson (Arboga) till Nybro.
* Kalle Hult (Tyringe) till KRIF
* Christoffer Rasch (Tyringe) till KRIF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!