VH:s förvandling är imponerande: ”Vi kan slå vilka som helst”

Vimmerby Hockeys förvandling är slående. Från bottenlag till formstarkast i Allettan på bara sex omgångar. – Nu spelar vi som ett VH-lag ska göra, säger backen Dennis Fröland inför morgondagens viktiga bortamatch mot Kallinge.

Dennis Fröland och hans Vimmerby Hockey är inne i ett så kallat ”stim”. I morgon åker All-Ettans formstarkaste lag till Blekinge för bortamatch mot KRIF. Foto: Ossian Mathiasson

Dennis Fröland och hans Vimmerby Hockey är inne i ett så kallat ”stim”. I morgon åker All-Ettans formstarkaste lag till Blekinge för bortamatch mot KRIF. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2017-02-12 08:00

När sju omgångar var spelade av den södra All-Ettan, var Vimmerby Hockey på väg att naglas fast i botten. Man hade bara tagit fem poäng och spelade helt utan självförtroende.

Nu, sex omgångar senare, är laget formstarkast i hela serien och har tagit 14 poäng på dessa sex matcher.

– Nu spelar vi som ett VH-lag ska spela. Av erfarenhet vet jag hur jobbigt det är att möta Vimmerby när man möts av hög press och laget utnyttjar sin starka skridskoåkning, säger backen Dennis Fröland, som har varit en av Vimmerbys mest stabila backar under säsongen och har några riktigt starka insaster i ryggen.

– För egen del tycker jag att det har gått bra. Jag har väl inte haft några större dippar.
– I och med att jag inte spelar något i boxplay, och det ska jag inte göra heller, kan det vara knepigt att komma in i en del matcher. KRIF borta är ett exempel, då jag fick sitta på bänken i stort sett i en hel period.

KRIF borta, ja. Det är vad som väntar Vimmerby Hockey i morgon  – en viktig drabbning för att hänga på i kampen om tredjeplatsen (som innebär direktkvalificering till playoff 2).

– Det blir en svår match. De har en vass målvakt och sätter bra press, säger Fröland.
– Vi och KRIF är lite lika varandra, men spelare för spelare tycker jag ändå att vi ska vara det bättre laget.

Vad tror du VH:s förvandling beror på?
– När tränarbytet gjordes hade vi absolut ingenting att förlora – vi såg bara möjligheter och det kunde ju i alla fall inte bli mycket sämre. Det var bara att ge sig ut och tuta och köra, säger Dennis.

Trots ett oändligt antal skador och sjukdomar i truppen, tror Fröland, som kom till VH inför säsongen, hårt på sitt lag.

– Det är svårt att svara på hur långt det kan komma att räcka. För tillfället har vi inte så många spelare tillgängliga. I går var vi 14 man på träningen och då är det svårt att få kvalitet i det man gör där.

– Men... Om vi tar oss till playoff, vilket jag tror att vi gör, så kan allt hända. Vi kan spela med 15 man och slå vilka som helst. Men över längre tid – om vi skulle ta oss till Kvalserien – blir det så klart tufft. Helst skulle man vilja  se ytterligare ett par spelare in i truppen, säger Fröland.

Läget i laget:

Anton Carlsson är fortfarande sjuk och Markus Modigs vilar efter sin skada. Annars ska alla vara tillgängliga. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!