VH:s motståndare laddar om efter svag period

Vimmerby Hockey missade Allettan och får spela i Fortsättningsserien. Första matchen blir borta mot Mörrum den 28:e december. Vi har gjort en genomgång av alla lag som VH kommer möta under serien och först ut är Tyringe.

Tyringe släppte in 10 mål mot Vimmerby när lagen möttes i Vimmerby Ishall.

Tyringe släppte in 10 mål mot Vimmerby när lagen möttes i Vimmerby Ishall.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-12-21 20:00

Vimmerby Hockey ska spela i Hockeyettans Fortsättningsserie under vintern och kommer att ställas mot lagen som slutade på plats 6–12 i grundserien. Laget som slutade sist av alla där var Tyringe SoSS, med bara nio inspelade poäng. Två av poängen kom mot Vimmerby, när man besegrade dem på straffar i returmötet. Det första mötet lagen emellan slutade med en 10–2-seger för VH. 
– Vimmerby är ett skickligt lag med många individuellt bra spelare. Deras signum har alltid varit att de är skarpa i avsluten och det tycker jag de var i år också, säger Tyringes tränare Joakim Andersson.
Är du förvånad över att Vimmerby inte tog sig till Allettan?
– Jag är på sätt och vis förvånad. Om man tittar på Vimmerby head-to-head mot andra lag så ska de vara med högre, tycker jag.

Tyringe fick en tuff höst där man bland annat tappade Axel Blomqvist tidigt in på säsongen. Även Belmin Mesanovic lämnade. Det märktes också på resultaten och till en början var det inte mycket som stämde i laget. Andersson och hans lag fick lite bättre ordning på spelet under avslutningen av grundserien, men slutade ändå sist.
– De sista sex matcherna var vi verkligen med i alla fajter och stramade åt det lite mer. Många unga började förstå seniorspelet bättre och vi slarvade inte lika mycket med pucken heller, menar Joakim Andersson. 

Nu ska man alltså spela i Fortsättningsserien där man får möta Vimmerby, Kalmar, Borås, Mörrum, Hanhals och Dalen.
– Vi ser det som en omstart och en möjlighet att kunna vara med i det igen. Istället för 30 poäng upp så är det bara sex poäng upp nu, vilket är en lättnad. Vi laddar om helt enkelt, säger Andersson.

Tyringe inleder med hemmamatch mot Kalmar och sedan möter man Vimmerby på bortaplan.
– Vi kommer sätta en målsättning snart men för vår del handlar det om att ta tre matcher i taget. Vi vill få ihop laget först och främst, säger Tyringe-tränaren och syftar på att man letar nyförvärv inför seriestarten:
– Det handlar om att ha en bred trupp eftersom det är ett väldigt intensivt matchande och det har inte vi i nuläget. Därför kommer vi försöka få in lite mer konkurrens nu inför men inget är klart än och vi väntar fortfarande på svar från flera spelare. 
Är det någon specifik spelartyp ni letar efter?
– Vi behöver förstärka offensivt och defensivt.

När Tyringe mötte Vimmerby hemma vann man efter straffar.
När Tyringe mötte Vimmerby hemma vann man efter straffar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!