VH:s nya assisterande tränare: "Jag är superladdad"

Under torsdagen blev det klart vem som blir ny assisterande tränare i Vimmerby Hockey kommande säsong. Hans "Hasse" Jones är det som axlar rollen bakom huvudtränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey har gjort klart med ny assisterande tränare inför hösten.

Vimmerby Hockey har gjort klart med ny assisterande tränare inför hösten.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-07-22 14:44

Den välkände hockeyprofilen kom till Vimmerby 1989/90 efter spel i Leksand, och spelade totalt fem säsonger i klubben under sin spelarkarriär. Och nu är han tillbaka i hetluften, fast denna gång bakom sargen istället för innanför den.

– När jag fick frågan om att bli ny assisterande bakom Hampus till hösten så tackade jag rätt så direkt ja. När man väl har varit ifrån hockeyn ett litet tag så blir det ju extra kul att kunna hoppa in i sporten ordentligt igen, sa den nya assisterade tränaren på fredagen.

Hur ser du på utmaningen?

– Det ska bli riktigt skoj. Jag måste prata med huvudtränaren lite mer om min roll innan jag vet vilka utmaningar jag står inför. Men vad jag tänker i nuläget är väl att jag ska stå bakom Hampus och ge han stöttning med den rutin och erfarenhet som jag besitter sedan tidigare.

Den första augusti är det dags för upptaktsmöte, då det ska planeras mer inför höstens ishockey. Och det är under det mötet som Jones får veta mer om positionen och vad hans roll kommer vara i ledarstaben.

Mål för den kommande säsongen

– Som assisterande tränare har man förstås mål och tillvägagångssätt. Det gäller att läsa mycket av innan man rusar in och försöker göra ändringar. Jag vill först och främst stötta de yngre och se till att de kommer in i systemet på ett bra och effektivt sätt. Jag är superladdad på att komma igång och nu börjar man tänka mycket hockey på fritiden, så det är riktigt kul.

Hans Jones tar över rollen som asisterande tränare i VH.
Hans Jones tar över rollen som asisterande tränare i VH.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!