VH:s ordförande avgår

Två år. Två oerhört tuffa år. Bengt Jonssons tid som ordförande i Vimmerby Hockey har varit tung. Nu väljer han att avgå. - Jag känner att jag gjort mitt, säger han efter onsdagens årsmöte.

Ishockey2011-06-23 22:11

I onsdags kväll höll Vimmerby Hockey årsmöte. I början av augusti hålls ett nytt, extrainkallat.
Det fanns helt enkelt inte underlag för att fatta de beslut som ska fattas: revisorernas förvaltningsberättelse för gångna verksamhetsåret, budget för det kommande och förslag på ny styrelse.
Klubben visade ett minusresultat på 600 000 kronor, och har för närvarande en skuld på cirka 800 000 till olika fordringsägare jämfört med de 1,4 miljoner som var fallet vid slutet av föregående säsong.
- I första hand är det en väldigt dyr materialkostnad. Vi hade budgeterat med 350 000 och den landade på ungefär 690 000. Sedan har vi haft lite för dyra spelare. Sportsligt har vi gjort en jättesäsong - men det har kostat oss, säger ordföranden Bengt Jonsson.
Budgeten för kommande säsongs seniorlag är satt till 1,3 miljoner. Förra årets verksamhet gick på 1,7.
- Den blir avsevärt lägre än förra året.
Hur ser du på skuldsituationen?
- Jag tror till och med att vi kan komma till rätta med det innan säsongen drar igång. En stark styrelse kan få ett rimligt lån och då kan vi skriva av skulderna.

Fyra lämnar styrelsen
Och det är just där skon klämmer. Föregående säsong hade Vimmerby Hockey fem medlemmar i styrelsen. Håkan Adolfsén har ett år kvar på sitt uppdrag, men övriga fyra - Bengt Jonsson, Micael Rundberg, Hans Svensson och Pär Kågefors - ställer inte upp till omval.
I dagsläget finns inget förslag för en ny styrelse.
- Vi har ingen effektivt arbetande valberedning. Det stora problemet är att vi måste ha en slagkraftig styrelse. Kan vi få det blir det lättare att jobba med bank och sponsorer.
Kan ni få ihop en ny styrelse?
- Det finns möjlighet till det. Vi har en bra arbetsgrupp som man kan vända sig till. Får vi en bra styrelse knyts alltihop. Det är sista gummibandet som ska hålla ihop det här. Jag är väldigt optimistisk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!