VH:s rival sparkar tränaren: "Kom till ett vägskäl"

Det har utvecklats till en fiaskosäsong för Vimmerby Hockeys rival Tranås AIF. Inför det negativa kvalet som nu stundar väljer klubben att förändra på ledarsidan och gå skilda vägar med huvudtränaren Niclas Högberg.

Niclas Högberg får lämna Tranås AIF.

Niclas Högberg får lämna Tranås AIF.

Foto: Arkiv/Bildbyrån

Ishockey2021-03-22 13:32

Tranås AIF plockade in den erfarne tränaren Niclas Högberg inför den här säsongen och siktade högt. Men säsongen har inte blivit som klubben hoppats på och nu ska man spela ett negativt kval för att försöka hålla sig kvar i Hockeyettan. 

På onsdag spelar laget sin första match i kvalserien, hemma mot Borås. Då kommer två nya tränare att leda laget. Niclas Högberg och hans assisterande Patric Christiansson får nämligen lämna TAIF. Jussi Salo och Mikael Johanssson hyrs in från Vita Hästen och ersätter Högberg/Christiansson, skriver Tranås AIF på sin hemsida. 

– Vi har sedan innan en bra relation med HC Vita Hästen och vi är väldigt tacksamma för möjligheten Vita Hästen ger oss. Vi kom till ett vägskäl där vi kom fram till denna lösning då vi behöver lite nytt blod och liv in i gruppen. Vi hälsar Jussi och Mikael välkomna till Tranås och ett härligt uppdrag! Samtidigt vill jag tacka Niclas och Patric för deras insatser och engagemang de gjort för föreningen och önskar dem all lycka i framtiden, säger klubbchefen Stefan Fransson på hemsidan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!