VH:s segernolla spräckt efter dramatik

Efter två inledande förluster tog Vimmerby sin första seger i allettan på onsdagskvällen. Lindlöven besegrades med 4-3.

Först gjorde han 1–0, sedan sköt 3–1 med två sekunder kvar av andra perioden. Snacka om att Markus Modigs klev fram när Vimmerby tog första segern i allettan.

Ishockey2017-01-04 20:08

Första segern i allettan – och det med 4–3.
Markus Modigs blev tvåmålsskytt för Vimmerby mot Lindesbergslaget Lindlöven, båda målen producerades i numerärt överläge.
1–0 skickade han upp med en stenhård handledare i bortre burgaveln och 3–1, som kom med bara två sekunder kvar av andra perioden, var ett slagskott rakt upp i första krysset.
Det målet var mycket psykologiskt eftersom Kristoffer Backman styrt in 2–1 strax innan och Lindlöven, som kom till matchen med endast fem backar, såg tröttkört ut.

I tredje perioden tycktes Vimmerby ha kontroll på händelserna.
Vimmerbys vackra 4–1-mål fastnade bland annat på näthinnan –  det var ett drömanfall med snabba passningar, bra rörelse och ett vackert avslut.
Backen Karl Johansson skickade snyggt upp pucken i nättaket.
Sedan fick Lindlöven kontakt med två sena mål och svettigt blev det när Vimmerby fick avsluta matchen med en man mindre på isen.
Vimmerby klarade av det pressade läget och tog första segern i allettan.

Klart bäst i Vimmerby var ändå Viktor Kokman som radade upp räddningar under första halvan av matchen och i slutminuterna.

Tre omgångar in i allettan står Vimmerby på tre poäng.

Fakta
Vimmerby–Lindlöven 4–3 (1–0, 2–1, 1–2)
Första perioden:  1–0 (15.11) Markus Modigs (Kalle Östman, Dennis Fröland) i spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (34.13) Johan Persson (Jimmy Hellström), 2–1 (37.08) Kristoffer Backman (Hampus Harlestam, Victor Crus Rydberg), 3–1 (39.58) Markus Modigs (Dennis Fröland, Kalle Östman) i spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 4–1 (47.53) Karl Johansson (Kalle Östman, Mattias Wigley), 4–2 (51.57) Johan Persson (Filip Bergmark, Jimmy Hellström), 4–3 (57.57) André Astley Rydberg (Albin Gunnarsson, Anton Tano) i spel fem mot fyra.
Skott: 33–27 (11–9, 11–9, 11–9)
Utvisningar, VH: 4x2 min, Lindlöven: 4x2 min.